Soud dal za pravdu obžalobě, že měl Petr O. v úmyslu jak bývalou partnerku, tak jejího kamaráda, usmrtit. „Důkazy byly dostačující k tomu, abychom mohli rozhodnout o vině obžalovaného,“ uvedl předseda senátu.

Petr O. si má odsedět 16 let. Muže, kterého vážně zranil, má odškodnit celkovou částkou téměř půl milionu korun. Obžaloba požadovala původně trest o rok nižší, útok byl ale zákeřný a podle soudu neměli napadení šanci se bránit. Petr O. se proti verdiktu ještě v soudní síni odvolal, případ tak zamíří k Vrchnímu soudu v Praze.

Neustál rozchod

Incident se odehrál loni v květnu v Sokolově. S Petrem se měsíc před tím rozešla dívka, jenže on se s „kopačkami“ nemohl vyrovnat. „Denně, i několik hodin, měl sedět ve svém osobním vozidle v místě jejího bydliště nebo zaměstnání a sledovat ji,“ popsala tehdy policejní mluvčí Kateřina Krejčí.

Když pak bývalou partnerku viděl na ulici v doprovodu jejího kamaráda, sedl do auta a rozjel se. Do dvojice nacouval, muž ještě stačil mladou ženu odhodit stranou. Vůz ho vážně zranil, to ale nebylo vše.

„Poté měl útočník z vozidla vystoupit a bezvládného sraženého muže fyzicky napadnout,“ dodala Krejčí. Žena vyvázla se zlomenou nohou.

VIDEO: Jak funguje aplikace určená pro oběti domácího násilí.

Fotogalerie
3 fotografie