Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Policejní exprezident Lučanský (†51) se oběsil na teplákové bundě: Trvalo to 9 minut, řekla ministryně

Autor: shp - 
4. ledna 2021
16:51

Byla to sebevražda! Takové jsou dosavadní poznatky slovenské ministryně spravedlnosti Márie Kolíkové (46) o smrti někdejšího policejního prezidenta Milana Lučanského (†51) obviněného z korupce. Na tiskové konferenci prohlásila, že mu stačilo 9 minut k tomu, aby si vzal život. Dozorci přitom ostře odmítají, že by Lučanského před jeho smrtí napadli a zbili.

Kolíková sestavila komisi, která smrt policejního exprezidenta prošetří. Její členkou bude i česká ochránkyně práv Anna Šabatová nebo kontroverzní krajně pravicový politik Marian Kotleba. Kolíková už nyní odmítla, že by byl Lučanský zbit vězeňskou službou. Prý jde jenom o spekulace. „Neexistují žádné důkazy, že byl zbit. Jsou to naprosto nepravdivé informace,“ uvedla rázně na tiskové konferenci.

Sebevražda na teplákové bundě

Z informací, které mám k dispozici, jsem přesvědčená, že to byla sebevražda,“ prohlásila Kolíková a později dodala: „Když se někdo rozhodne spáchat sebevraždu, spáchá ji. Podle všeho stačila jedna tepláková bunda, 9 minut a postel.“ Lučanský podle ní nebyl sledován nonstop kamerou, protože je to nelidské. „Sledování člověka 24 hodin je týrání,“ vysvětlila. Prohlásila také, že při vyšetřování bude komise plně spolupracovat s rodinou Lučanského.

Sami dozorci přitom ostře odmítli jakékoliv napadení. Lučanský utrpěl před smrtí ve vazbě zranění oka, o kterém později prohlásil, že si ho způsobil omylem sám. „Je to hrozně nespravedlivé. Mezi bachaři mám kamarády a nezaslouží si, aby je bez důkazů takto osočovali. Dostávají výhružné zprávy, dokonce i od lidí, se kterými se kamarádí, že zabili generála a že mají čekat to samé. Jen proto, že někdo napíše na internet, co se mu zdálo. Vždyť je to na zvracení,“ řekl webu Pluska.sk muž obeznámený s vězeňskou službou.

Zbit prý nebyl

Podle něho byl na oddělení, kdy se Milan Lučanský poprvé zranil, pouze jeden dozorce na chodbě – tzv. „chodbář“ a jeden referent. „Informace o tom, že ho zbili čtyři, jsou směšné,“ dodal pro web zdroj obeznámený s vězeňskou službou. Jeho slova potvrdil i jeden ze strážců, který se z obavy ze ztráty zaměstnání nechtěl představit jménem.

Měli bychom problém jen s tím, jakmile bychom i na toho nejhoršího vězně zvýšili hlas. Vedení by se za nás nepostavilo a přišli bychom o práci. Kdo by to dnes riskoval? A ještě v regionu, kde se najít práci rovná zázraku,“ prohlásil. Vdova po policejním exprezidentovi Martina Lučanská upozornila, že když byla u jeho smrtelné postele, žádné stopy po oběšení neviděla.

Neměl prý na krku strangulační rýhu 

I z nemocničního prostředí tajně proniklo, že neměl mít Lučanský na krku strangulační rýhu. „Nemusí být, pokud byla škrtidlem měkká a široká tkanina. A může se objevit až po smrti,“ řekla webu znalkyně. A tou tepláková bunda rozhodně být mohla. Ostře sledovaný případ nadále pokračuje. Podle slovenského Denníku N byl Lučanský podezřelý z braní úplatků ve výši v přepočtu 13,2 milionu korun. Měl krýt podvody již stíhaného podnikatele.

Kriminální případ z Česka: Vraždy stopařek

malenabald ( 4. ledna 2021 19:38 )

Ne, těch 9 minut je doba, kdy ho bachař nekontroloval, proto toho času využil zřejmě k sebevraždě. Si to přečti.

mibek ( 4. ledna 2021 17:35 )

Neverte vyhláseniam ministerky vnútra, lebo ona je súčasťou popravčej čaty bývalého šéfa polície SR pána Lúčanského. Má krv na paprčiak sviňuša jedná škaredá.

mibek ( 4. ledna 2021 17:32 )

Ty pepo drblý na mozeg,ty si sa narodil už ako bezmozgovec a podľa toho to aj vypadá.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání