Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Caseyho Goodsona zastřelila policie před jeho domem: Měl v ruce zbraň, nebo jen sendvič?

Autor: jel - 
8. prosince 2020
10:55

K další ze série policejních vražd došlo v Ohiu v pátek večer. Podle rodiny se Casey Christopher Goodson Jr. (†23) zrovna vracel od zubaře a byl na dvorku vlastního domu. V ruce držel roušku, sendvič a klíče, když ho měli policisté zastřelit. Ti ale tvrdí, že střelba byla oprávněná, prý držel zbraň!

Mladíka třikrát střelil zástupce šéfa speciální jednotky SWAT Jason Meade. Ten je nyní postaven mimo službu. Policisté ovšem tvrdí, že Goodson kolem Meadea mával zbraní a neuposlechl výzvu, aby ji odložil, a proto jej policista střelil.

„Lžou. Můj bratr doslova přešel dvůr a vešel na zadní dvorek. V jedné ruce měl sendvič a roušku a v druhé klíče. Odemkl a vstoupil do domu, než byl zastřelen,“ napsala sestra zavražděného Kaylee Harperová s tím, že byl třikrát zasažen do zad. Příbuzní také podotkli, že Casey neměl nikdy problémy se zákonem, nikdy nebyl zatčen. Byl prý bezproblémový a miloval svou rodinu. Měl ovšem povolení nosit zbraň, což je v Ohiu možné.

Policie nejprve oznámila, že provede důkladné a transparentní vyšetřování. Později však označila střelbu za oprávněnou, a to i navzdory tomu, že ono vyšetřování ještě neproběhlo. Lidé už svolávají protesty proti policejní brutalitě a rasismu.

Expert o rasových nepokojích v USA:

Video  Expert o rasových nepokojích v USA: Trump by si mohl pohodlně nakráčet k znovuzvolení.  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání