Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Šikanovaná žena (†25) živě blogovala o tom, jak páchá sebevraždu. Šťastnou cestu, přáli jí

Autor: shp - 
27. listopadu 2020
15:14

Nebohá Shawn Shattová (†25) z americké Pensylvánie bojovala se silnými úzkostmi. Bohužel se dostala na fórum, kde ji uživatelé namísto pomoci vybízeli k tomu, aby spáchala sebevraždu. Citlivá mladá žena se otrávila a živě blogovala o tom, jak umírá. Pomoc jí nikdo nepřivolal.

Zatímco maminka Jackie pracovala ve vedlejší místnosti jen několik metrů vedle dcery, Shawn pozřela silně toxickou látku. Uživatelé fóra, které mělo být zaměřené na podporu volby žen o potratu, ji ponoukali k tomu, aby se zabila. A ona jejich šikaně a nátlaku podlehla.

„Právě jsem si to vzala. Jsem kur*vsky vystrašená,“ napsala Shawn poté, co se už jejím tělem šířil jed. „Šťastnou cestu, doufám, že najdeš mír,“ odpověděl jí jeden z uživatelů fóra. Jackie našla milovanou dceru na zemi. „Byla zmodralá a studená,“ řekla máma The Sun.

S úzkostmi bojovala roky

Nejdřív si myslela, že zemřela na infarkt nebo aneurysma. Jenže pak uviděla zprávy na displeji jejího chytrého telefonu a uvědomila si, že Shawn zemřela svou vlastní rukou. Mladá žena, která pracovala pro Amazon, byla šikanována už ve škole. S úzkostmi se prala roky.

Jackie nyní bojuje proti ohavným internetovým stránkám, kde dochází k napadání citlivých lidí online predátory. „Shawn s nimi živě mluvila. Napsala jim: ‚Cítím se špatně, protože moje máma je jen přes chodbu ode mě.‘ Byla jsem tam celou dobu, seděla tam a pracovala,“ řekla Jackie The Sun.

Báli se, aby máma sebevraždu nepřekazila

„Někdo tam řekl, že jejich jediná obava je, abych něco neslyšela. Mohla jsem zavolat o pomoc a překazit to. To byla jejich jediná obava. Nikdo neřekl: ‚Možná by sis měla promluvit se svou mámou, než to uděláš.‘ “ dodala zdrcená maminka, která o dceru přišla v dubnu 2019.

Stránka, kde Shawn vyzývali k sebevraždě, má přes 15 tisíc aktivních uživatelů a 50 tisíc vláken s nejrůznějšími tématy. Na fóru, které je zaměřeno na potraty, se však uvádí: „Komunita nevyzývá, nenabádá, neradí ani nepomáhá se sebevraždou v žádné formě.“ Bohužel to není pravda...

Nebojte si říct o pomoc

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince důvěry 800 155 555 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

Úzkost není deprese. Více se dozvíte v následujícím videu.

lucie13 ( 14. prosince 2020 17:56 )

Nechapu, proc se mladi sveruji cizim lidem na internetu a zabijou se pomalu v primem prenosu?
Asi je pravda, ze diky "chytrym telefonum" lide pomalu zapomneli spolu normalne mluvit a zijou v jakesi podivne virtualni realite. Slysela jsem jednu mladsi divku rikat, ze treba na facebooku zavidi ostatnim, ze toho zazili vice nez ona, takze to je takove soupereni a zavideni si navzajem, kdo vice cestoval nebo delal neco, co je cool? A kolikrat to jsou nejake fotomontaze a s "nevirtualni realitou" to nema nic spolecneho... Lidstvo opravdu hloupne, alespon tedy cast. Zacina to sdilenim pomalu kazdeho prdu nebo krecovitych happy fotek

Citronel ( 27. listopadu 2020 18:15 )

Moc smutné, chudák máma, svůj život dožije v temnu, už nebude nic co by jí přineslo vekou upřímnou radost.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání