Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Matka-tyranka prý věznila svého syna v bytě 28 let! Tělo má poseté mokvajícími ranami a skoro nemluví

Autor: shp, ČTK - 
1. prosince 2020
13:41

Za dveřmi bytu v domě na předměstí nedaleko švédského Stockholmu se odehrával téměř tři dekády neskutečný horor. Matka (70) tam podle obvinění držela svého syna (41) v naprosto zbídačeném stavu. Ven měl zakázáno chodit. Nyní však nad tyrankou spadla klec a byla odhalena. Bohužel její syn byl v děsivém stavu.

Švédská policie zadržela ženu v důchodovém věku, která čelí podezření, že desítky let věznila doma svého syna. Muže ve věku 41 let ve špatném zdravotním stavu našla v neděli v bytě nedaleko Stockholmu jeho příbuzná, informovala agentura Reuters.

Ve 12 letech přestal chodit do školy

Podle prokurátorky Emmy Olssonové mohla být oběť v bytě zavřená téměř 30 let. Švédský list Expressen napsal, že syn zadržené ženy přestal asi ve 12 letech navštěvovat školu. Dodal také, že podle jeho informací byl muž zavřený v bytě 28 let.

Příbuzná, která muže objevila, švédským médiím řekla, že dotyčný seděl v rohu místnosti na zemi a prakticky nebyl schopen mluvit. Navzdory svému věku měl jen málo zubů, byl podvyživený a jeho nohy byly pokryté zanícenými ranami.

Výjev jako z hororu

Příbuzná uvedla, že již delší dobu matku z věznění syna podezírala. Když se dozvěděla, že je žena v nemocnici, tak se do jejich bydliště v okrese Haninge jižně od Stockholmu v neděli večer vydala. "Bylo to jako v nějakém hororu," řekla švédskému listu Expressen.

V bytě byla tma a spousta odpadků. Zavolala jsem záchranku a nemocnice pak o případu uvědomila policii, dodala. "Muž je nyní v nemocnici... Potřeboval operaci," potvrdila prokurátorka Olssonová.

Matka obvinění popírá

Další detaily nesdělila. Matka obvinění z věznění syna a z vážného ublížení na těle odmítá, dodala prokurátorka. Případ je nyní nejsledovanější událostí v celém Švédsku.

Pod označením rodina se leckdy ukrývá naprosto brutální společenství. O jednom takovém se dozvíte v následujícím videu.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání