Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Radikální krok Terezy: Dala padáka právníkovi a šokovala novým jménem

Autor: chal - 
31. října 2020
05:10

Jak to tak vypadá, Tereza (24) s prací svých právních zástupců nebude spokojená asi nikdy. Mladá Češka odsouzená v Pákistánu kvůli pašování heroinu v říjnu opět vyměnila obhájce!

Víc než Terezino rozhodnutí najmout nového advokáta překvapí jeho jméno. Českou dívku se totiž bude snažit vysekat z vězení její starý dobrý známý, právník Ašgar Dogar, který Hlůškovou už obhajoval.

Právě on ji také loni v březnu dovedl k rozsudku odnětí svobody po dobu osmi let a osmi měsíců. Tereza se proti verdiktu prvoinstančního soudu odvolala a později dala Dogarovi kopačky.

Nový právní zástupce Saíf ul Malůk od Terezy dostal jediný úkol – zařídit jí co nejrychlejší propuštění na svobodu. Aby k tomu došlo, musel by ale její případ začít projednávat odvolací soud, což se stále ještě nestalo! Terezin advokát sice soud několikrát urgoval a zaslal mu několik žádostí o zahájení zrychleného řízení, ovšem bez kýženého efektu.

Svou roli jistě sehrála i koronavirová krize, která na nějakou dobu pozastavila život v prakticky celém světě, a tedy i v pákistánských soudních síních. Nutno říct, že tamní justice rychlostí nevynikala ani před vypuknutím šíření nákazy nemoci covid-19…

Tereza nicméně s Mulukem ztratila trpělivost a v říjnu se obrátila na advokáta Ašgara Dogara, se kterým už má velké zkušenosti. Hlůšková si přeje strávit letošní Vánoce doma s rodinou v Uherském Hradišti, Dogar má proto zařídit, aby odvolací soud mladou Češku co nejrychleji propustil na svobodu.

„Saíf ul Malúk je známý svou vytížeností, nemohl se věnovat jen Terezině případu. Ona teď svoje naděje upnula na Ašgara Dogara. Změnit právníka je velké rozhodnutí,“ sdělil Blesku pákistánský novinář Alí Aršád, který kauzu od jejího počátku v lednu 2020 bedlivě sleduje.

Celníci na letišti tehdy v Terezině kufru našli bezmála devět kilogramů heroinu. Vyšetřovatelé a soud mají za to, že bývalá luxusní společnice měla v plánu drogu propašovat přes Abú Zabí do Irska.

Brnooo ( 31. října 2020 22:17 )

"... který kauzu od jejího počátku v lednu 2020 bedlivě sleduje."

Snad od ledna 2018, ne?

yokky ( 31. října 2020 14:25 )

👎👎👎👎👎👎👎🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐷🐷🐷🐷🐷🐷

yokky ( 31. října 2020 14:23 )

kdo plati toho obhaj­ce????­????am­basa­da????­???😲😲😲­🤑🤑🤑🤑🤑🐐­🐐🐷🐷🐷🎃🎃🎃

diskutujici ( 31. října 2020 13:20 )

A přitom teď mohla v teple sedět z hadrem na xichtu za pokladnou a byla by happy. A ještě by měla zítra i volno!

xcarodejka ( 31. října 2020 13:07 )

Asi se drží toho, že nejlepší í obrana je útok. Asi se bojí zpřísnění trestu. Odvolání bylo risk, trest měla nízký, a měla být vlastně ráda. Ovšem on se odvolal i státní žalobce.. ten chtěl trest vyšší.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání