Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Nová naděje Terezy (24): V září na svobodu?! Právník promluvil o rozhodujícím soudu

Autor: chal - 
18. srpna 2020
05:15

Den D se blíží. V půlce srpna by měl odvolací soud konečně začít projednávat případ Terezy Hlůškové (24), která v Pákistánu dostala trest osm let a osm měsíců vězení za pašování heroinu. Mladá Češka strávila v tamním vězení už víc než dva a půl roku.

Vše začalo 10. ledna roku 2018, kdy celníci na letišti v Láhauru v Terezině kufru našli bezmála devět kilogramů heroinu. Hlůšková ho zřejmě měla přes Abú Zabí převézt do Evropy.

Jenže sklapla past a rodačka z Uherského Hradiště od té doby sedí v kriminále. V březnu 2019 ji prvoinstanční soud nepravomocně poslal na osm let a osm měsíců do vězení, Tereza se ale proti rozsudku odvolala.

Zasedání odvolacího soudu vyhlížela s velkou nadějí, od počátku kauzy totiž tvrdí, že je nevinná. Případ bude podle informací pákistánského novináře Alího Aršáda soud konečně projednávat v půlce září. „Terezin nový právník soud v žádosti vyzval, aby případ zařadil co nejdříve. O Terezině osudu se tedy rozhodne 15. září, uvidí se, jestli se vrátí domů, nebo zůstane ve vězení,“ popsal Aršád.

Hlůšková si tedy může změnu právního zástupce zatím pochvalovat. Podle Aršádova zdroje z vězení byla ze zprávy o soudu vyloženě nadšená. Optimismus do žil jí zřejmě vlil i její obhájce. Je totiž podle něj možné, že soud o Terezině nevinně rozhodne hned 15. září.

Odvolací soud nicméně projednávání kauzy Hlůškové musel z nejrůznějších důvodů už třikrát odročit. Až do 15. září si proto mladá Češka nemůže být jistá, jestli se soud bude věcí v daném termínu skutečně zabývat.

zamlzena ( 27. srpna 2020 15:53 )

Z videa bylo jasné, že věděla co veze. Je medializovaná a tak se jí třeba budou chtět už "zbavit", ale o nevině nemůže být ani řeč.

josemu ( 20. srpna 2020 08:25 )

Tak,nebo tak,ta už pašovat nebude!Jestli ji pustí,tak bude u nás celebrita.😂

DWEI ( 18. srpna 2020 09:26 )

Této pašeračce a šlápotě, která si snad ani nemůže myslet, že nevěděla o náplni v kufru, přejeme ať si to tam pěkně užije a odvolací soud ještě přidá pár let navíc!!!

bullshit ( 18. srpna 2020 08:53 )

Nová naděje pašeračky Terezy... nevím proč by měla mít nějakou "naději" když vědomě pašovala tolik toho svinstva.

j_dc_cv ( 18. srpna 2020 07:32 )

Právě jste dočetli článek 164 o tom jak bude Tereza propuštěna.
Ještě, že tam je ten zdroj Alí Aršád.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání