Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Na Kladensku zemřeli hasič a hasička: Nepřežili srážku s bavorákem

Autor: VaB - 
15. srpna 2020
11:27

Při nehodě u Smečna zemřeli dva lidé! Luděk s Helenou byli členy dobrovolných hasičů v Novém Strašecí. Druhý řidič z BMW vyvázl s lehkým zraněním.

Mezi obcemi Smečno a Kačice došlo ve čtvrtek k dopravní nehodě, stala se navíc ve velmi vysoké rychlosti. Na místo okamžitě vyjelo několik hasičů, záchranná služba navíc aktivovala dva záchranářské vrtulníky. 

Řidič BMW vyvázl s lehkým zraněním, v druhém vozidle ale tou dobou o život bojoval Luděk s Helenou! „Hasiči na místě museli vyprošťovat dvě osoby z druhého havarovaného vozidla, v průběhu záchrany došlo ke zhoršení zdravotního stavu u řidiče, hasiči tak museli změnit taktiku a řidiče rychle dostat ven, zároveň začali s resuscitací,“ řekl Blesku mluvčí hasičů Jaroslav Gabriel. 

I přes rychlou záchranu se ale muže se ženou nepodařilo zachránit a svým zraněním podlehli. Lékař tak na místě konstatoval smrt. Povolané vrtulníky odletěly prázdné. 

Nehoda je o to tragičtější, že šlo o členy dobrovolných hasičů! „Během včerejší dopravní nehody u obce Smečno došlo k úmrtí Luďka J. a Heleny R., kteří byli členy našeho sboru. Na jejich počest byl vyvěšen černý prapor na hasičské zbrojnici v Novém Strašecí,“ napsali hasiči na facebooku.

Smrtelnou dopravní nehodou se zabývají i policisté. „Z dosud nezjištěných příčin došlo ke střetu dvou osobních automobilů, příčiny smrtelné dopravní nehody vyšetřují policisté,“ řekla policejní mluvčí Veronika Čermáková. 

kralovna-vsech-mori ( 15. srpna 2020 15:48 )

V pomocných školách se chování neučí. Bude stejný mamlas jako jeho máma.

hanka549 ( 15. srpna 2020 15:16 )

priserak77 ( 15. srpna 2020 14:10 )

Takové hezké oslovení, ještě že Vám za 14 dní začíná škola, snad se tomu slušnému chování doučíte.

kralovna-vsech-mori ( 15. srpna 2020 13:38 )

Nečti jen Blesk ty mudrlante. Řidič bavoráku to nezavinil.

kralovna-vsech-mori ( 15. srpna 2020 13:37 )

Proč by to mělo být tragičtější? Dobrovolní hasiči nejsou nic extra. Většina jich to dělá pro zábavu a chlastačky v hasičárně. Vidím jak to je u nás na vsi.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání