Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Pohledná boxerka Elena (22) zabila dva muže, jednoho znásilnila lopatou: Odsedí si 13 let

Autor: ran - 
21. srpna 2020
21:19

Obě vraždy od sebe dělily dva měsíce. Nebýt té druhé, možná by se na Elenu nikdy nepřišlo. Žena se nejdříve k oběma mordům přiznala, pak ale vše popřela. Svědci a důkazy ji ovšem usvědčili. Byla malá, zato velmi silná. Skončila za mřížemi. Kde se taková brutalita v mladé ženě vzala?

Na první pohled by to do pohledné a sympaticky vyhlížející dívky nikdo neřekl. Ale přesto ruskou nadšenkyni do boxu Elenu Poveljaikinaovou (22) nedávno odsoudili na 13 let do vězení za dvě vraždy. Spáchala je ve vesničce Michajlovka v Omské oblasti. 

Oběťmi byli muži. Prvního (†37) Elena podle rozsudku umlátila a navíc znásilnila násadou od lopaty. Pak ho dotáhla k plotu, přetáhla ho přes něj a nechala ho pohozeného na silnici. U soudu zaznělo, že prý byl opilý a nechtěl odejít z jejího domu.

Vraždila kvůli nevhodné poznámce

Podruhé vraždila o dva měsíce později. Popíjela s místními, mezi nimiž byl i Evgenij Grebenkov (†31). Ten v jednu chvíli prohodil jakousi nelichotivou poznámku o jejím otci Pjotrovi (57). Jeho slova se Eleny velmi dotkla. Tatínek byl zemědělec a ji i jejího bratra Valeryho (26) údajně vychoval zcela sám, bez ženy.

Elena se jako smyslů zbavená na muže vrhla a zasadila mu rukama i nohama takové rány, že na jejich následky další den umřel. „Ač byla postavou malá, byla silná a hlavně blázen do boxu,“ napsal list Komsomolskaja pravda. Po smrti druhého muže se podle listu Mirror k oběma vraždám přiznala.

Začala si vymýšlet

Následně ale odmítla vypovídat a vyšetřovatelům začala tvrdit, že prvního mrtvého srazilo auto a druhý zemřel na selhání ledvin, s nimiž měl dlouhodobě potíže. Pitvy však tyto možnosti vyloučily a Elena byla uznána vinnou. U soudu vyjádřila upřímnou soustrast pozůstalým, ale vinu nepřijala.

Přítel odsouzené Fjodor Kalmykov o ní řekl, že je „milá a laskavá“ a nikomu by neublížila. „Budu na ni čekat, k nikomu jsem v životě nic tak silného jako k ní necítil,“ dodal. Maminka Vera je také skálopevně přesvědčena, že její dcera byla falešně obviněna lidmi z obce, kteří jí nepřáli. 

levicove-smegma ( 28. srpna 2020 06:46 )

V Rusku to má tradici.

SlunceM ( 22. srpna 2020 13:31 )

Když je to z Ruska, tak jsem čekala, že si je nakonec ještě i uvařila a snědla...

SCHWARZENBERG ( 22. srpna 2020 08:51 )

To by měla udělat všem sluníčkářům.

Jirik-ta ( 22. srpna 2020 03:29 )

dieta a eutanazie

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání