Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Opilec chtěl znásilnit 16letou dívku: Její máma ho uškrtila!

Annin exmanžel se snažil znásilnit její dceru, Anna ho proto zabila
 (Autor: VKontakte)
Autor: chal - 
16. ledna 2020
19:26

Nutná sebeobrana nebo vražda? Názory na čin Anny Palijové (36) z Petrohradu se různí. Matka tří dětí zabila svého exmanžela, který se násilně vloupal do jejího bytu a údajně se pokusil znásilnit její 16letou dceru. Anna agresora uškrtila šňůrou ze županu - nyní jí hrozí až 15 let vězení.

Anna Palijová ukládala své mladší děti ke spánku, když se do jejího petrohradského bytu oknem vloupal opilý muž. Byl to Annin exmanžel Alexander a rozhodně nepřišel v dobrém.

Agresor své bývalé manželce začal vyhrožovat, že ji i její děti zabije. Pak chytl Anninu 16letou dceru pod krkem. Ona ho odstrčila, jenže Alexander na ni skočil znova a z dívky začal strhávat oblečení.

„Zaútočil na ni a říkal, že když nemůže mít matku, bude mít aspoň dceru,“ vypověděla Anna. Byla prý odhodlaná své dítě zachránit za každou cenu. V tom všem zmatku byl nejblíž župan jejího mladšího dítěte.

Anna z něj vytáhla šňůru na zavazování kolem pasu a omotala ji Alexandrovi kolem krku a začala ho škrtit. „Nikdy v životě jsem necítila takovou sílu. Uvědomovala jsem si, že kdybych přestala, mohl by nás všechny zabít,“ popsala. Anně nyní hrozí až 15 let vězení za vraždu.

Napříč ruskou veřejností se zvedla vlna podpory, lidé s právní klasifikací nesouhlasí. Anna podle nich Alexandra zabila v sebeobraně. „Ani v nejmenším neodsuzuju zabití parchanta, který se vás nebo dokonce vaše dítě snaží znásilnit,“ sdělila médiím blogerka a aktivistka Lena Myrovová.

Podle ní je jakákoliv obrana přiměřená, když člověk čelí znásilnění. „Stát nerozumí, že každý člověk má právo rozhodnout, kdo na něj bude sahat,“ dodala.

HledacPravdy ( 17. ledna 2020 01:20 )

Jestli paní nekecá, tak si myslím, že neudělala nic špatného.

zlymikes ( 16. ledna 2020 20:37 )

a rozmachem mu ho uříznout. Je ale smutné, že i naše justice by postupovala obdobně.

Mariimarii ( 16. ledna 2020 20:04 )

V každém z nás je za určitých okolností vrah... Udělala bych to samé. Bránila bych své děti

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání