Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Otřesné detaily vraždy hoteliéra Petra (†40): Mladý delikvent Lukáš měl pobodat také dva hosty!

Autor: ran - 
13. srpna 2020
18:25

Petr B., otec tří dětí, provozoval se svojí ženou penzion. V lednu přijal k ubytování skupinku lidí, včetně Lukáše, který ho za pár dní podle rozsudku připravil o život. Přitom dva dny předtím prokurátor na něj odmítl uvalit vazbu - ačkoli ho chytili za krádež, odcizení auta a zneužití platební karty. Vdova po tragicky zemřelém majiteli má teď už jen jediné přání: Aby odsouzený už nikdy nikomu neublížil.    

K brutální vraždě došlo 20. ledna v penzionu Hidalgo ve slovenské obci Kežmarok. Lukáš (21) tam byl ubytovaný spolu s kamarády i svojí přítelkyní. Dokonce ho už jednou ze stejného penzionu vyhodili, údajně kvůli krádežím, on se ale drze zase vrátil. Podle policie byl v době zločinu na drogách. Nyní mu Okresní soud v Prešově vyměřil trest - dostal 22,5 roku za mřížemi.

Muž se přiznal k tomu, že ubodal majitele penzionu Petra B. (†40), otce dospělé dcery a dvou holčiček, dvojčátek. Podle zatím nepravomocného rozsudku vytáhl Lukáš z tepláků lovecký nůž a bodl ho Petrovi do zad. Ten se pokusil utéct, ale pachatel mu podrazil nohy. Když už majitel ležel tváří k zemi, ještě ho otočil a vrazil mu několikrát čepel do hrudi. Rány Petr nemohl přežít.

Pokusil se prý zavraždit i dva hosty!

Přitom mladík tou dobou už prakticky neměl v penzionu co pohledávat, protože za služby nezaplatil. Právě když už měl podle dohody odejít, začal prý vraždit. „Manžel mu dal ultimátum. Dva dny měl na to, aby si našel něco jiného,“ řekla po stání vdova Eva slovenskému deníku Plus Jeden Deň.

U toho ale nezůstalo. Podle policie se ničeho neštítil a jednal jako smyslů zbavený nebo jako najatý vrah. Brutálně měl zaútočit i na dva hosty u Ukrajiny, bratry, kteří mu během pár minut po prvním činu přišli do cesty. Údajně je devětkrát bodl a pak se šel v klidu osprchovat. Po odchodu bloumal po Kežmarku, kde ho policie s pomocí všímavých občanů brzy vypátrala. Oba bratři jako zázrakem útok přežili, on sám si ale až do svého zadržení myslel opak. „Zabil jsem je,“ řekl už při zatýkání v kežmarských ulicích.

„Myslím, že trest je přiměřený, souhlasila jsem s ním. Já si jenom přeju, aby už nikomu neublížil,“ dodala vdova Eva. S provozem penzionu pokračovat nebude. „Nechtěla jsem, aby tam musely moje děti prožívat strach,“ uzavřela.  

Video  Brutální vražda hoteliéra Petra (†40): Dalo se tragédii zabránit?  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Vrah Lukáš odešel od soudu s trestem 22,5 roku. Zavraždil otce od rodiny, pokusil se ubodat i další dva lidi. Vrah Lukáš odešel od soudu s trestem 22,5 roku. Zavraždil otce od rodiny, pokusil se ubodat i další dva lidi. | Repro foto TV JOJ/Policie SR

beda88 ( 13. srpna 2020 21:14 )

vy pisálkové, když už neznáte trestní řád, což je normální, tak si sežeňte konzultanta. PROKURÁTOR neschvaluje vazbu, ale pouze NAVRHUJE. Soudce ji SCHVALUJE.
PAKAPAKAPAKA

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání