Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Policie dál hledá u domu 7 let nezvěstné Jany Paurové: Na místě pracuje i šéf speciálního týmu Tempus

Aktualizováno -
12. srpna 2020
21:04
Autor: jel, VaB, uá - 
10. srpna 2020
20:22

Jana Paurová zmizela už před sedmi lety, od té doby je nezvěstná. Rodina si je jistá, že s jejím zmizením má něco společného její manžel Pavel Paur (44), který ji týral a znásilňoval. Policie podle našich informací v pondělí začala kopat u domu ve Slavětíně na Lounsku, kde pohřešovaná žila. V úterý přijeli čtyři psovodi se psy, kteří jsou vycvičeni na hledání mtrvol. Právě manžel policejní akci přihlíží. 

„Je to hrozné, pořád na to myslíme. V noci se budím, přemýšlím o tom. Bez prášků už bychom ani neusnuli,“ řekl před lety Blesku otec zmizelé Jany Jaromír Vavřinec. O vině svého zetě Pavla nepochybuje. „Dělal jí hrozné věci, když přijela, stěžovala si mi, že na ni močí, že ji bije a znásilňuje,“ prozradil smutný tatínek pohřešované.

O vině manžela pohřešované je přesvědčena také její teta. Podle ní, by totiž Jana nikdy neopustila své děti a kdyby utekla, někomu z nejbližších by se určitě ozvala. V roce 2016 probíhal s Pavlem Paurem soud, od začátku svou vinu popíral a tvrdil, že manželka v opilosti napadala jeho. Jana měla mít také dluhy, o nichž manžel nevěděl a na polovinu jejich domu měl být vypsán dražební konkurz. Podle svědků žena hodně pila, mělo jít o důsledek dlouhodobého týrání.

Nová stopa?

V nedávné době se ovšem v případu zřejmě objevily nové stopy! V pondělí měla policie prohledávat zahradu domu, v němž šestičlenná rodina žila, bližší informace však mluvčí odmítla uvést. „Mohu potvrdit, že kriminalisté provádí na několika místech v Lounech úkony trestního řízení, vztahující se k trestné činnosti spáchané v minulosti. V současné době nemůžeme poskytnout žádné bližší informace. Děkuji za pochopení,“ uvedla mluvčí policejního prezidia Kateřina Rendlová.

Před dům ve Slavětíně přijelo několik policejních vozů, psovod i speciální technika. Později dorazili i hasiči s čerpadlem. Policisté na místě ale celou věc odmítli komentovat. Objekt opustili po deváté večerní, vstup do domu zapečetili s tím, že v práci budou pokračovat další den ráno.

Je to záhada, zničenonic zmizela... Třeba je někde živá, ale nevím,“ řekl Blesku obyvatel obce. Podle něj v domě Paur stále bydlí a jezdí sem i synové Pavel (20) a David (21). Dvě dcery (10 a 13) byly svěřeny do péče otci.

V úterý po deváté hodině už byla policie na místě a pokračovala v prohledávání. Přijela také dvě auta psovodů se psy, z nichž všichni byůo podle informací Blesku speciálně vycvičeni na hledání těl. Policie je na vyjádření stejně skoupá, jako v pondělí. Z okolí domu se ozývalo řezání kovu, prostor pátrání je rozšířen do širšího okolí.

„Na místě stále probíhají policejní úkony. V souvislosti s tím nebyla zadržena žádná osoba,” řekla Blesku mluvčí policejního prezídia Kateřina Rendlová.

Na místo dorazil i zvláštní sací vůz. To by napovídalo, že prohledána bude rovněž jímka na inkriminovaném pozemku. Policisté už postupně zapojili čtyři služební psy.

Po psovodech a stroji na odčerpávání přišli na řadu hasiči. Na místo přijela hasičská Tatra ze záchranného útvaru Hlučín. Na korbě mají malý bagr. V malé dodávce pak přivezli sbíječku, dovnitř si vzali krumpáče a lopaty. V civilním SUV přijel muž, který přivezl rentgen na kolečkách.

I ve středu se to u domu Paurových hemžilo policisty - na ulici bylo celkem jedenáct vozidel policie a dva vozy hasičů. Práce za zdí pokračovaly - u domu stál opět malý bagr, z útrob pozemku se ozývala sbíječka i bruska na železo. V podvečer na místo opět přijel išéf týmu Tempus, který na místě podle našich informací pracuje.

Video  Policejní pátrání v okolí bydliště 7 let pohřešované mámy 4 dětí Jany Paurové  - Václav Burian
Video se připravuje ...

vencakurnaa ( 13. srpna 2020 07:27 )

Co jsou to za " Děti " pokud KRYLI ? KRYJÍ - VRAŽDU své MATKY i její doslova MUČENÍ ? Já bych o žádném Hroznem stresu - být odborníkem NEHOVOŘIL, ale rovnou bych navrhl - DETENCI a BLÁZINEC ! ...a mimochodem SOUD - NEVYSLÍCHÁ ale POLICIE spolu s lidmi kteří tam jsou za Právní OCHRANU DÍTĚTE tedy PSYCHOLOGA a nejen jeho, právě s ohledem že se jedná o dítě (za zavřenými dveřmi) tak ať NOVINKY. cz - NELŽOU a nedělají z lidí VOLY !

brano34 ( 13. srpna 2020 01:14 )

Vrah Jany si stále myslí že určuje "Pravidla života" ?
S velkým ohledem k Janiným dětem jdou po 7 letech kriminalisté na jistotu

amaliana ( 12. srpna 2020 21:58 )

chce to dobrého psychologa k prohledávání pozemku a domu, ten pozná na tom chlapovi kdy se začne potit..

1pravda1 ( 12. srpna 2020 21:55 )

podali na něho trestní oznámení, a když měla svědčit proti němu - náhle zmizela navždy

1pravda1 ( 12. srpna 2020 21:53 )

Také ji mohl spálit v kotli... vše je možné... že zmizela, když dostala obsílku, že má jít svědčit proti němu, psali někde...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání