Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Byl tak hodný, ochotný, skvělý kamarád! Přátelé a kolegové truchlí pro Lukáše a jeho mladou rodinu

Autor: yks - 
11. srpna 2020
15:24

Mohli mít krásný rodinný život, plný radosti a naplnění. Jenže krutý čin, ke kterému došlo v sobotu v jednom z bytů věžáku v Nerudově ulici v Bohumíně, jim to všechno vzal. Mezi oběťmi nesmyslného útoku byl i syn Zdeňka obviněného z toho, že má na svědomí 11 lidských životů. Mladý Lukáš, stejně jako řada dalších obětí požáru, měl život před sebou. Truchlí kvůli nim jejich přátelé, kolegové i příbuzní.

Tragédie v Bohumíně přímo zasáhla velké množství lidí. Není divu, vždyť v plamenech nejtragičtějšího požáru za poslední desítky let skončili jejich nejbližší a mezi 11 oběťmi byly i malé děti. Truchlí i kamarádi a kolegové zesnulých. 

„Hodně síly k překonání toho jediného, co nemůžeme nikdy změnit. Žádná slova nemohou vyjádřit zármutek, který s vámi v tuto chvíli cítím. Upřímnou soustrast,“ napsal na sociální sítě Tomáš, který se přátelil s Lukášem a Lenkou. „Pořád tomu nemůžu uvěřit,“ reagovala na to Lucie.

Video  Tragédie v Bohumíně. Po žhářském útoku zemřelo 11 lidí, mezi nimi tři děti.  - ZZS Moravskoslezského kraje
Video se připravuje ...

„Byl to dobrý člověk ten Lukáš. Moc hodný kámoš i kolega. Ochotný, hodný a dokázal poradit... Ať je mu, jeho mladé a synkovi i ostatním země lehká,“ vzpomíná na něj další z místních. „Na základce, pak šachta, skvělý kámoš... Po zprávě tomu nedokážu uvěřit. Upřímnou soustrast,“ píše Pavel. 

Podobných příspěvků vyjadřujících soustrast i smutek nad oběťmi jsou na sociálních sítích stovky, možná tisíce. Smutek necítí pouze kamarádi Lukáše a jeho rodiny, vždyť v ohni zahynulo 11 lidí a každý z nich byl pro někoho důležitý. V plamenech a dusivém kouři nebo po pádu z 11. patra přišla o život mladá rodina Lukáše, Lucie a Melinky, těhotná Nikola a další lidé, včetně zatím nejmenovaného dítěte.

Požár panelového domu v Nerudově ulici v Bohumíně vypukl v sobotu před 18. hodinou. Hasiči byli na místě během pár minut. To, co následovalo, už ale nemohli změnit. Zákeřný pachatel rozlil v bytě v 11. patře, ve kterém právě probíhala oslava, hořlavinu, pak ji zapálil a odešel. Dole pod domem se svým činem podle svědků nijak netajil. Nahoře zatím bojovalo o holé životy 15 lidí. Zachránili se čtyři.

PavelSki ( 11. srpna 2020 23:54 )

Doufám že jak ti, co pančovali alkohol metylem, také prý nechtěli vraždit, dostali přesto doživotí.

Stejně tak dostane tato nelidská zrůda.

A pak za mřížemi pomalé drsné umírání. Je to furt málo, co nevinným, kteří měli celý život před sebou, způsobil.

kakamilek ( 11. srpna 2020 21:31 )

I já jsem chudák podlehl masáži médii, až jsem si přečetl vyjádření chudáka pachatwle, kde uvádí, že ho naštvali. Takže se vše mění. Měl by chudák dostat 11x odškodné a milost od Prasedenta Čechodebilstánu.

Viera Vaňová ( 11. srpna 2020 19:48 )

Vždyť pracoval byl horník

Viera Vaňová ( 11. srpna 2020 19:48 )

Údajně byl mladý horník a přítelkyně byla na mateřské.A matka nepracovala .

Viera Vaňová ( 11. srpna 2020 19:46 )

Teď bylo v tv že vrah řek že on nevěděl co to způsobí že je chtěl jen postrašit .Že si kanistr z benzínem vzal sebou.Sle že on je psychicky nemocný .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání