Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Muž hodil po policistech kolo a pak vytasil sekyry: Poslali na něj zásahovku

Autor: jel - 
4. srpna 2020
15:17

Vše začalo pouhou drobností. 29. července hlídka policie pouze upozornila opilého muže (33), který šel po silnici a vedl elektrokolo, aby šel u kraje. Ten se však rozzuřil a začal se chovat agresivně. Nakonec si vykoledoval pozornost od zásahové jednotky.

Dramatická událost se odehrála v nočních hodinách v obci Prostřední Lánov. Muž s elektrokolem tam vrávoral po silnici. „Jeho chůze vzbuzovala dojem silné podnapilosti. Policisté u něho proto zastavili a vyzvali ho k opatrnosti a také, aby šel při kraji vozovky,“ uvedl mluvčí policie Lukáš Vincenc s tím, že na to muž reagoval tak, že chtěl na kole ujet, což mu policisté kvůli jeho opilosti nedovolili.

To, že mu bylo zakázáno na kole jet, muže skutečně rozzuřilo a započal agresivní výstup. „Já si můžu dělat, co chci!“ křičel na hlídku a rozháněl se baterií elektrokola. Posléze po policejním voze hodil jak baterii, tak kolo a vzal do zaječích.

„Po tomto se dal na útěk a policisté jeli za ním se zapnutým majákem. Po chvíli měl muž ale zastavit, otočit se a rozeběhnout se proti jejich vozidlu,“ uvedl mluvčí. „Policisté proto okamžitě zastavili. Agresor však narazil do přední části policejního vozu a poté se dal znovu na útěk,“ dodal. To však ještě nebyl konec.

Poté, co se bláznivému opilci povedlo utéct do domu, zareagoval na výzvu hlídky, která ho pronásledovala, aby vyšel ven. „Muž po pár minutách skutečně ven vyšel, ale v rukou měl mít dvě řeznické sekery a na zahradě u domu se s nimi ohánět. Policisty měl vyzývat, aby si pro něho došli, jestli na to mají,“ řekl Vincenc a vysvětlil, že policisté přivolali zásahovou jednotku, která agresora zadržela.

Ještě dalšího dne nadýchal 1.5 promile a po vystřízlivění si z večera téměř nic nepamatoval. Nyní čelí obvinění z trestných činů násilí proti úřední osobě, poškození cizí věci a výtržnictví.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání