Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Úřady varují rodiče před nebezpečnou veverkou: Roztomilý plyšák pelichá a obsahuje jedy!

30. června 2020
10:58

Nebezpečnou hračku odhalila Česká obchodní inspekce a varovala před ní na svých internetových stránkách. Podle úřadu obsahuje roztomilá hračka až 60násobek povoleného množství ftalátů a navíc nebezpečně pelichá.

Je to měkký a roztomilý plyšák, který vydává zvuky, jenže podle všeho obsahuje jedy, které mohou poškodit reprodukční orgány nejmenších dětí a rodiče by si na ni tedy měli dát opravdu pozor. Výrobce sice uvádí, že hračka není určena pro děti do tří let věku, jenže to má háček.

„Hračka je označena informacemi pro spotřebitele v rozporu s očekávaným způsobem použití jako nevhodná pro děti do tří let, kdy právě u měkce vycpaných hraček je podle legislativy předpoklad, že jsou určeny pro věkovou kategorii dětí do tří let,“ uvedla ČOI.

Ta také potvrdila, že veverka obsahuje zhruba 6 % nebezpečného ftalátu DEHP, který podle TN.cz může poškodit reprodukční orgány dětí. Maximální povolené množství je přitom jen 0,1 %.

A to není jediný problém. „Provedením laboratorních zkoušek bylo zjištěno, že v průběhu používání hračky může malé dítě utrhnout z hračky malé části, které mohou být spolknuty či vdechnuty,“ dodal úřad s tím, že uložil distributorovi okamžité stažení hračky z prodeje.

 

kveta7 ( 30. června 2020 11:36 )

Nechapu jak urady muzou povolit dovoz. Vsichni vedi, ze v Cine je jedno jestli deti onemocni nebo ne. Hlavne obchodovat. Je to k placi.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání