Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Pejska chtěli utratit kvůli ekzému: Ve skutečnosti mu chyběl kus hlavy!

Autor: jel - 
31. května 2020
18:48

O hrůzném případu informovalo na sociální síti sdružení za práva zvířat Československý kastrační program. Pejska Whakana chtěli jeho majitelé utratit. Důvodem byl údajný několik let trvající ekzém. Ukázalo se, že problém je někde jinde. Když totiž lidé ze sdružení dorazili na místo, našli pejska v otřesných podmínkách, navíc mu chyběla velká část kůže na hlavě. 

„Po příjezdu na místo jsme byli v šoku, pes prakticky neměl kůži na velké části hlavy a nos měl bez kůže úplně!“ popsalo sdružení 
v příspěvku na facebooku. „Všude na obličeji měl krev a otevřenou ránu, kterou si škrábal tlapami a o kameny,“ dodali k otřesnému stavu nešťastného zvířete.

Whakan údajně neměl ani čisté prostředí, takže se mu do rány neustále dostávala infekce, což mu působilo další bolesti. Podivné na celém případu je, že zvíře údajně dvakrát dokonce prohlédli veterináři. Údajně však jen proto, že Whakana viděli kolemjdoucí turisté, kteří to nahlásili, a firma nechtěla mít problémy. Po ošetření u veterináře se však o zraněného pejska už zřejmě nikdo nezajímal, a tak se nemohl nikdy vyléčit.

Firma navíc údajně tvrdila, že Whakan je agresivní a nevěděli, jak ho mají ošetřovat. To se však zachráncům pejska zdá nepravděpodobné, protože u nich se prý chová velmi ukázněně.

„Na leccos jsme si za ta léta „zvykli“, ale aby se někdo díval cca 3 roky na psa, který si očividně ve velkých bolestech škrábe a strhává kůži z obličeje celý den, tak to je příliš i na nás!“ zakončují rozhořčeně příspěvek. Uvádí, že se Whakan nyní léčí a podstupuje vyšetření. Na jeho diagnózu a léčbu mohou lidé přispět pomocí zmíněné stránky.

 

baronessa ( 31. května 2020 18:59 )

To zas je hodnotný příspěvěk. Kde se pejsek nachází? Kdo je jeho majitel? Co je to za firmu? Než tohle, tak raději nic.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání