Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Pejsek z útulku zachránil život novorozenci: Bez něj by se miminko udusilo!

Nero zachránil holčičce život
 (Autor: Facebook.com/Psí útulek Dětmarovice)
Autor: chal - 
15. ledna 2020
19:59

Pes, nejlepší přítel člověka. Toto známé rčení 100% potvrdil pejsek Nero, kterého adoptoval pár z útulku v Dětmarovicích na Karvinsku. Když Nerova majitelka porodila holčičku, pes se od její postýlky nehnul na metr a neustále ji hlídal. Jedné noci se děvčátko začalo dusit svými zvratky. Stačilo málo a miminko zemřelo. Nero byl naštěstí nablízku a holčičku zachránil. Jeho majitelka teď celý příběh popsala v děkovném dopisu dětmarovickému útulku.

Majitelé psů bojových plemen si často stěžují, že se musí setkávat s předsudky. Mnoho lidí tyto psy prý považuje za zlé, i když je opak pravdou.

To si myslí i žena, která z útulku v Dětmarovicích na Karvinsku s partnerem adoptovala pejska jménem Nero. Vyklubal se z něj oddaný společník, který dokonce jejímu novorozenému miminku zachránil život!

Majitelka vše popsala v dopise dětmarovickému útulku, který se o jeho znění podělil s fanoušky. K popisovaným událostem došlo na konci roku 2018, kdy se Nerově majitelce a jejímu partnerovi narodila dcerka. „Už v porodnici si často ublinkávala a potom se dávila. Nero ji hned od prvního dne hlídal jako oko v hlavě, k postýlce nikoho bez mého dozoru nepustil,“ popsala pejskařka.

Když bylo holčičce sedm dní, v noci ležela ve své postýlce v ložnici u rodičů, když se začala dusit. Máma s tátou dcerce ale nemohli pomoct, protože spali. Miminko naštěstí hlídal hrdina Nero.

„Probudilo mě kňučení a šílené otřesy postýlky. V polospánku jsem odehnala Nera, aby ji nechal...  Podívala jsem se do postýlky na dceru a viděla jsem, jak je celá modrá a fialová,“ zavzpomínala maminka na jedny z nejhorších okamžiků svého života. Naštěstí nebylo pozdě, a když holčičku otočila na břicho, děvčátku se dýchací cesty uvolnily.

„Teď má dcera 13 měsíců a jsou to velcí kamarádi. Nedokážu si představit, co by se dělo, kdybychom Nera neměli a tu noc mě neprobudil. Budu mu navždy vděčná. Děkujeme za něj,“ napsala vděčná máma útulku.

Nakonec ještě přidala vzkaz lidem, kteří odsuzují psy podle vzhledu. „Může vypadat jako ‚zlý bojový pes‘ a přitom to může být naopak miláček a třeba někoho zachránit tak jako u nás. On by za nás položil život," uzavřela.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání