Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Pejsek s uhnilou čelistí se dal zázračně dohromady: Už se zase raduje ze života

Autor: chal - 
12. května 2020
11:58

Jen málo lidí dávalo při pohledu na jeho uhnilou čelist pejskovi Flokimu velké naděje na přežití. Floki nedokázal sám jíst ani pít, byl vyhublý a navíc ještě chytil tetanus. Během pár měsíců se ale dal do kupy a podle organizace, která o něj pečuje, se chová, jako kdyby byl vždycky naprosto zdravý.

Těžko představitelným utrpením si musel prožít pejsek Floki, kterého dostali v únoru do péče ochránci zvířat ze spolku Československý kastrační program. Floki byl na pokraji smrti a byl naprosto zbídačený. Spodní čelist mu dokonce uhnila zaživa!

Floki měl vážné zdravotní problémy a jeho život visel na vlásku. Po pár měsících je vše jinak. Pejsek se díky práci veterinářů a ochránců zvířat postavil na nohy a vypadá to s ním mnohem lépe.

„Floki přežil tetanus, při kterém mu mnozí nedávali šanci na přežití. Vybojoval si život, ale stále tu zůstával další velmi vážný problém,“ popsali pracovníci Československého kastračního programu na facebooku. Flokimu z čelisti zbyla prakticky jen kost bez tkáně. Nastal tedy dlouhý proces, kdy se pejskovi měla vytvořit nová tkáň.

„Stále ještě nejsme na konci, ale tenhle pes dokázal zázraky. Přežil neuvěřitelné věci a chová se, jako kdyby mu nic nebylo. Těší se ze života, hraje si a hlavně velmi rád papá,“ dodali ochránci.

Floki zkrátka všem vytřel zrak. Jeho případ dokázal, že práce Československého kastračního programu má smysl. Činnost spolku je nicméně závislá na finančních darech příznivců. Více informací je k dohledání na facebookové stránce spolku.

villon ( 13. května 2020 21:56 )

Twl lidem už asi jebe. Čokl s uhnilou tlamou eště nic neni, včera nějakej Ládin Vosáhlo dotáhl na vetrinu mouchu se zlomenou packou, dostala mikrosádru a příští tejden s ní musí znovu na rengen. Prej snad hrozej i titanovejma šroubama. Ale moucha bude zase fit a veterinářům zatleskáme.

manunu ( 12. května 2020 16:14 )

Skvělá práce veterinářů a všech kdo se o Flokiho starají. Tento pes musí být velký bojovník, zaslouží si péči a lásku aby zapomněl na špatné věci, které zažil. Někdo by měl o něm napsat knížku jako o Gumpovi, doporučuji přečíst, je to krásné vyprávění.

Zobrazit celou diskusi