Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Věrný pejsek čeká už roky na páníčka, který odjel! Místní mu shánějí nového majitele

Autor: ran - 
30. dubna 2020
11:31

Lidé by podle něj mohli měřit čas. Každý den v deset dopoledne a ve čtyři odpoledne čeká pes Haj-tsi na svého páníčka. Ten ale nikdy nepřijde, protože se již v roce 2017 vrátil domů do Jižní Korey. Na místní bambusový záhonek mu proto lidé nosí každý den žrádlo a postavili mu tam i přístřešek.  

V jedné rezidenční čtvrti v čínském městě Si-an už tři roky pejsek, kterému místní lidé přezdívají Haj-tsi, čeká na svého majitele. Ten ale ne a ne přijít. Jak by také mohl, když se z přechodného pobytu v Číně vrátil domů, do Jižní Korey. 

Jedna z tamních obyvatelek, Wang Huili, organizuje pro tohoto věrného společníka člověka po celé tři roky pomoc, hlídá, jestli se mu dobře daří a komunikuje s úřady, které ho chtějí odchytit a odvézt jako zaběhlého, píše Daily Mail. „Vznikla kolem toho báječná komunita lidí, kteří by spolu jinak nepromluvili ani slova, nebýt Haj-tsiho,“ říká starostlivá žena podle britského portálu Daily Mail.

Nikdo z „pečovatelů“ si na pejska nedělá nárok, mají ho jako takového společného mazlíčka, všechny dojímá jeho příběh a dobrá povaha. Je podle nich chytrý, hodný a citlivý. Nikdy se prý nehoní za ostatními psy, ani neobtěžuje děti.    

Lidé dali dohromady v přepočtu téměř 18 tisíc korun na ošetření Haj-tsiho a plánují další prohlídku u veterináře. Také se chystají vyběhat potřebnou registraci a najít mu nového páníčka, aby věrné zvíře mohlo opět žít spokojeným psím životem, jak řekl jeden z obyvatel místnímu listu Hua Shang Daily.

 

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi