Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Řidič (†37) dostal infarkt za volantem: Lidé mu nepomohli, báli se koronaviru

Autor: jžk - 
10. dubna 2020
18:52

Sedmatřicetiletému řidiči kamionu se při řízení zastavilo srdce v obci Goczałkowice-Zdrój ve Slezsku na jihu Polska. Svědci události zastavili kamion, který na semaforech podezřele popojížděl, první pomoc však muži neposkytli. Báli se, aby je nenakazil koronavirus.

Ke smutné události došlo podle polského portálu pless.pl ve středu 9. dubna. Řidič kamionu zastavil na semaforech, utrpěl však náhlou srdeční příhodu, ztratil kontrolu nad řízením a vozidlo se začalo pomalu rozjíždět. 

Jak portál uvedl, jeden ze svědků si uvědomil, že se asi něco stalo a že by náklaďák mohl nabourat. Doběhl kamion, naskočil do kabiny a vozidlo zastavil. Uvnitř našel řidiče v bezvědomí. Nic ale nepodnikl a nezačal s resuscitací, stejně jako žádný z přihlížejících. Prý se obávali, že by se od šoféra mohli nakazit nemocí covid-19.

Pomoc nešťastníkovi poskytla až přivolaná záchranka, která se jej snažila oživit téměř hodinu. Muže se jí ale už nepodařilo zachránit. O tom, zda jej bylo možné zachránit, kdyby dostal pomoc dříve, polská média neinformovala. Policie případ předala prokuratuře.

lunatic ( 10. dubna 2020 20:51 )

Bože,kam ten svět spěje ? Infarkt ve 37 letech je jako skleróza v 5

pelet ( 10. dubna 2020 20:27 )

no a určitě ne poslední tohoto typu lidi jsou jak jeblí pán mohl možná žít a aj kdyby se nakazili mají určitě větší šanci se uzdravit jak většina populace jak onm z inkfartem

Bleskoska ( 10. dubna 2020 19:49 )

Však lékaři s námi také komunikují na dálku, po telefonu, sms-kami, mailem, přes dveře. Když lidi neměli k dispozici skafnar, štít, rukavice a respirátor, nemohli řidiče ošetřit. Lékaři i záchranáři se jistě nejprve vybavili ochrannými pomůckami, pak šli k zásahu. Tak neviňte lidi z ulice.

offline ( 10. dubna 2020 19:16 )

A co byste řekli? Měl ho tam!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání