Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Muž prodělal na procházce kolaps: Resuscitace trvala hodinu a půl, muži se ale nedalo pomoci

Muž prodělal na procházce kolaps: Resuscitace trvala hodinu a půl, muži se ale nedalo pomoci.
Muž prodělal na procházce kolaps: Resuscitace trvala hodinu a půl, muži se ale nedalo pomoci.  (Autor: ZZS MSK)
Autor: VaB - 
5. dubna 2020
11:13

Tragédie na turistické stezce! Muž v sobotu v Jeseníkách utrpěl kolaps a upadl do bezvědomí. První pomoc začali poskytovat svědci a později i záchranáři. Kvůli závažnosti byl aktivován i záchranářský vrtulník. I přes hodinu a půl trvající resuscitaci se muži nepodařilo zachránit život.

V sobotu krátce po poledni přijali záchranáři z Moravskoslezského kraje tísňové volání. Do telefonu jim volající řekl, že na turistické trase v Jeseníkách poblíž Staré Vsi došlo k náhlé zástavě krevního oběhu u dvaapadesátiletého muže.

Muži na pomoc vyrazili horští záchranáři, posádka záchranářů a vzlétl také vrtulník. „Dvaapadesátiletému muži začali poskytovat první pomoc svědkové události, následně horští záchranáři a pozemní posádka ZZS. Po svém příletu se do snahy o záchranu zapojil tým LZS,“ uvedli záchranáři.

Pacient byl v bezvědomí a došlo u něj k selhání krevního oběhu. „Posádky započaly s rozšířenou resuscitací za pomoci přístrojové techniky a léků, včetně defibrilačních výbojů,“ dodali. I přes hodinu a půl trvající resuscitaci se u muže nepodařilo obnovit srdeční činnost. Lékař tak na místě musel konstatovat smrt. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání