Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Pověrčiví rodiče pohřbili postižené děti zaživa: Vyléčit je měl „zázrak přírody“!

Autor: jžk - 
5. ledna 2020
16:27

V indické vesnici Tádž Sultanpúr během zatmění slunce „pohřbili zaživa“ několik dětí se zdravotním postižením. Pro rituál využili hlíny smíchané s kozími bobky. Podle tamní tradice se tak měly děti okamžitě uzdravit.

Záběry, ze kterých mrazí. Údajně až 10 dětí měli 26. prosince jejich pověrčiví rodiče zahrabat do špinavé zeminy, aby je za pomocí síly zatmění slunce uzdravili. Vyděšené a plačící děti v jámách drželi násilím, než se někdo rozhodl informovat tamní policii. Ta vtrhla mezi „léčitele“ a vyděšená dítka vysvobodila. Podle oficiálních zdrojů se jednalo minimálně o děti ve věku od 3 do 11 let

Otec jedné z dívek zahrabaných v kozích výkalech, které měly půdu prohřát, řekl: „Rozhodli jsme se uposlechnout rady starších, a protože nám doktoři nepomohli, chtěli jsme to zkusit. Nevíme, jestli to naše dítě vyléčí, nebo ne.“ Policie vesničany pouze napomenula a varovala před dalšími podobnými rituály. Předsedkyně výboru péče o děti Reena D´Souza uvedla, že všem dětem bude zajištěna náležitá lékařská péče.

Právě na druhý svátek Vánoční mohli pozorovatelé v Saudské Arábii, jižní Indii, Pákistánu, Thajsku, Malajsii, Indonésii a na Srí Lance pozorovat prstencové zatmění slunce měsícem. Jedná se o vzácný jev, kdy je měsíc zakrývající slunce i vizuálně menší než slunce a kolem něj se tak utvoří zlatý, „ohnivý“ kruh.  

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání