Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Sestřička popsala vteřiny před masakrem: Jela jsem s ním, říká o „tichém vrahu“ Vitáskovi (†42)

Autor: chal - 
11. prosince 2019
18:20

Jedna ze sester ostravské fakultní nemocnice jela výtahem s masovým vrahem Ctiradem Vitáskem jen pár chvil před tím, než vytáhl zbraň a začal střílet v čekárně plné lidí. Na setkání se zabijákem zřejmě nikdy v životě nezapomene. Vitáskovi podle ní bylo jedno, kam pojede. Hlavní pro něj bylo, aby povraždil co nejvíc lidí.

Krátce po sedmé hodině ráno se FN Ostrava rozezněla střelba. Měl ji na svědomí 42letý stavební technik Ctirad Vitásek, který začal pálit zblízka do lidí v čekárně traumatologické ambulance. Obětem mířil na horní části těla, aby bylo jeho odporné řádění co nejvíce smrtící.

Vitásek zabil šest lidí a další zranil. Pak z nemocnice utekl a ujel ve svém autě. Když pak policisté zveřejnili fotografii útočníka, jedna ze sester FN Ostrava zůstala v němém šoku. Uvědomila si, že s útočníkem jela jen pár sekund před začátkem vražedného běsnění výtahem!

Sestřička své setkání se Ctiradem Vitáskem popsala serveru eXtra.cz. Zdravotnice se prý vraha zeptala, do jakého patra jede. „Řekl, že mu to je jedno, kam pojede,“ popsala webu. Tak úplně jedno to Vitáskovi ovšem nebylo. Hledal totiž místo, kde bude co nejvíc lidí.

Dvojice nakonec vyjela až do třetího patra. Vitásek podle informací eXtra.cz postupně navštívil čekárny kardiologie a gastroenterologie, v nich ale narazil na jediného pacienta, a tak se vydal dál. Dorazil až k traumatologické ambulanci, kde bylo tou dobou kolem třiceti pacientů.

Teprve tam „tichý vrah“ vytáhl pistoli a začal své krvavé dílo. Vitáska si chvíli předtím na chodbě všimla i jiná svědkyně. Televizi Nova sdělila, že měl zarudlé oči a pod nimi výrazné kruhy.

Podle některých zpráv měl Vitásek před střelbou z čekárny vyhnat děti, ovšem jednoho ze zastřelených lidí, vězeňského dozorce, zasáhl právě ve chvíli, kdy svou nezletilou dceru bránil vlastním tělem.

Video  Místo činu ve FN Ostrava: Ambulance je druhý den po brutálním útoku Ctirada Vitáska (†42) uklizená, ale stále uzavřena kvůli policejnímu vyšetřování.  - Václav Suchan
Video se připravuje ...

kukuku ( 12. prosince 2019 08:21 )

Já píšu o koze (pražská kavárna v TV), ty o voze (soudruzích).

blesk_z_cisteho_nebe ( 12. prosince 2019 04:46 )

Nevíte někdo, jakého je Vitásek etnického původu? I na Facebooku se arabové, co žijí u nás, smějí, že vypadá jak jejich, ale že není a že jsou rádi.

murQ ( 11. prosince 2019 23:18 )

A na to čekáš jako slepice na poslední flus, však už tě kobliho známe. Tebe nakrknul dnes Soukup o Babišovi, co?

murQ ( 11. prosince 2019 23:14 )

Už chápeme proč jseš tu denně za krávu..

karlos107 ( 11. prosince 2019 23:09 )

Ten borec je eviodentně nevinný. To společnost a režim ho donutil provést tuto střelnici, se šťastným koncem.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání