Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Proč musela zemřít Alena (†58) v Nové Vsi? Vraždou skončilo 30 let hádek o úklid domu

Autor: VaB - 
24. listopadu 2019
05:00

Obyčejný dům, kde pod jednou střechou žije šest rodin. Za zdmi však vřela nevraživost... Už jednou skončila útokem Karla (70) na souseku Alenu (†58). Ve středu ji zabil. Pak si uvařil kafe a dal sušenky.

Nová Ves u Prahy zažila obrovskou tragédii. Po letech žabomyších válek – třeba kvůli úklidu společných prostor v domě, vzal místní podivín Karel do rukou sekeru a počkal, až kolem páté ráno sousedka vyjde z bytu. Měla namířeno do práce. Zasadil jí tři smrtelné rány do hlavy. 

Ležela přede mnou

Zavražděnou našel před domem další ze sousedů. „Když jsem šel z krámu, tak na mě volal soused, co bydlí nade mnou, že se zase něco děje. No, a ona už tam ležela,“ popsal Blesku.

Útočník prý po krvavém masakru dělal, jako by se nic nestalo! „Doma si dával kafe a sušenky. Úplně normálně odešel k sobě domů na snídani,“ říkal zdrcený muž. Tam útočníka, nyní již obviněného z vraždy, našla policie. 

Šlo o druhý útok, už měl podmínku

Z čeho pramenila vzájemná nevraživost, nikdo v domě netuší, lidé popisují jen naprosto banální sousedské spory. „Támhle to nebylo, tohle nebylo. Nebyl vytřenej barák. Chytali se za slovo, hádali se kvůli malichernostem,“ popsal soused. 

Rozepře trvaly však déle než 30 let. Už jednou přitom skončily vážným napadením ženy. „Před pěti lety ji před brankou praštil také sekerou,“ popsal svědek. Podle bratra zavražděné vyvázl tenkrát agresor Karel jen s podmínkou. Za vraždu nyní obviněnému hrozí až dvacet let basy. 

Proč musela zemřít Alena (†58) v Nové Vsi? Vraždou skončilo 30 let hádek o úklid domu. Proč musela zemřít Alena (†58) v Nové Vsi? Vraždou skončilo 30 let hádek o úklid domu. | Blesk/Václav Burian

HledacPravdy ( 24. listopadu 2019 14:36 )

Ten tomu dal. Teď už tu chodbu teprva nikdo nevytře. A v kriminále budou horší lidi..

villon ( 24. listopadu 2019 14:27 )

Tady bych vyzval k veliké opatrnosti při vynášení rozdsudků, bylo by potřeba jasně vědět, kdo odmýtal mýt chodbu, kdo za koho ji myl a tak dále. Taky jaké byli dohody mezi nýjemníky o mití chodby. Teprve potom se budeme moci jasně vyjádřit o vině či nevině pána a do jaké míry si za to paní mohla sama.
Počitám že nejdřív pozýtří by se na Blesku mohli objevit potřebné další informace a mohli bychom případ uzavřít.

vvogh.t ( 24. listopadu 2019 13:16 )

ty tak můžeš někoho řezat ty zbabělá s.vině, jedině že bys ho udal, to umí vaše celá rodina dobře ty rudej s.ráči

nika70 ( 24. listopadu 2019 12:57 )

Taky máme v domě podivína - schizofrenika. Než bych se s ním hádala, radši se mu vyhnu. Všichni se ho bojíme, kdy mu může rupnout v kouli. Policie už tady kvůli němu byla několikrát.

.tg.bb ( 24. listopadu 2019 10:38 )

Samí dřevorubci. Jeden háže polena na dálnici, druhý na koleje, třetí mává sekerou.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání