Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Matese (†22) zastřelil jeho kamarád Patrik (17): Byl to zmetek, teď dál běhá na svobodě, zuří lidé

Autor: VaB - 
27. listopadu 2019
09:41

Narozeninová oslava, alkohol a možná i drogy. Tak začíná tragický příběh z obce Těrlicko, který skončil smrtí Matěje Ch. (†22), jehož měl zastřelit jeho dlouholetý kamarád Patrik S. (17). K osudné chvíli došlo na autobusové zastávce, kde mělo po hádce padnout několik smrtících výstřelů.

Dva dlouholetí kamarádi měli jet společně na party do obce Těrlicko, oba dva pocházeli z blízkých vesnic. Mělo jít o vydařenou oslavu narozenin, která začínala v sobotu odpoledne. Oslavenci ale kolem páté hodiny ranní došla trpělivost a akci nemilosrdně ukončil. 

Podle svědků bylo v domě rušno, někdo měl dokonce odpalovat rachejtle. Matěj Ch. (†22) a Patrik S. (17) po oslavě zamířili k autobusové zastávce, odkud měli jet domů. Cestou ale došlo k hádce, která vygradovala do extrému a skončila tak, jak by nikdo nečekal. 

Tři smrtelné výstřely

Nezletilý Patrik S. měl vytáhnout střelnou zbraň a svého kamaráda Matěj Ch. třikrát střelil! Ten pak padl k zemi a zemřel… „17letý vrah zbraní postřelil třemi ranami svého kamaráda 22letého Matese, a ten po zásahu do plic bohužel zraněním podlehl,“ vyjadřuje se na facebooku Caroline W. 

V hlavně má navíc otázku, jak se ke zbrani sedmnáctiletý Patrik vůbec dostal a proč ji u sebe měl i na oslavě?! „Zbraň vzal údajně svému otci,“ píše v komentářích Dorota P. 

Jeden z obyvatel obce vstával na ranní směnu. „Údajně kolem tři čtvrtě na šest slyšel dva výstřely,“ popsal starší muž z domu u zastávky. Poté první lidé, kteří šli do práce, zavolali záchrannou službu a policii. Lékař nalezl muže bez známek života. „Ani přes okamžitě zahájenou resuscitaci se ho nepodařilo oživit,“ popsal mluvčí záchranářů Lukáš Humpl. U muže konstatoval smrt. 

Střelec je vyšetřován na svobodě

„Byl to pracovitý ochotný kluk, který každému vždy pomohl, byl pro každou srandu a nikdy nebyl konfliktní typ,“ píše o Matesovi Caroline. „Přišli jsme kvůli tomuhle bezpáteřnímu bezcitnému zmetkovi (Patrikovi - pozn. red.) o dobrého člověka, syna, bratra, kamaráda,“ píše dál. 

Podle všeho mezi Matějem a Patrikem panovalo veliké a dlouholeté kamarádství. Na facebooku spolu mají několik společných fotografií. Podle komentujících je Patrik S. (17) vyšetřován na svobodě. „Chodí prý v klidu po Těšíně, vyšetřovaný na svobodě a obviněný prý je pouze z ublížení na zdraví, nic víc. Nechápu to, to čekají, až ublíží znovu?“ píše Monika R. 

„Vyšetřování probíhá na svobodě. Policie ČR postupuje dle příslušných právních předpisů, stěžejně dle z. č. 141/1961 Sb. a dle z. č. 218/2013 Sb.,“ potvrdila mluvčí policie Soňa Štětínská. Kvůli věku pachatele nemohla odpovědět na všechny dotazy. 

Hrozí mu jen poloviční trest

Moravskoslezští policisté v úterý obvinili sedmnáctiletého Patrika S. z těžkého ublížení na zdraví. Obviněnému ještě nebylo 18 let. Proto mu hrozí snížená sazba. Ve vězení může strávit maximálně osm let. Kdyby byl na jeho místě dospělý, mohl by ve vězení strávit až 16 let. 

Holoubek ( 4. prosince 2019 07:46 )

Teď se podívej do zrcadla ty xindle starej se radči o sebe a nekomentuj co nemáš a o čem nic nevis.svuj nudný život si vylivej jinde

Holoubek ( 4. prosince 2019 07:44 )

Kdo jinemu smrt přeje sám ji dostane.Myskim že by nevíte o koho se ani jedná tohle miluji kritizovat a nic nevědět doufám že vám taky umře blízký přítel a uvidíte když vám k tomu někdo napíše žádná škoda byl to odpad měl by ste se zamyslet a zamést si předu vlastním prahem když nic nevíte a neznal ste je

techtle_mechtle ( 27. listopadu 2019 17:28 )

Podobny odpad tedy oba at chcipnou.Žadná škoda.🤮🤮

crush ( 27. listopadu 2019 15:24 )

Jeblingtona počmáraného zavrieť, až zčerná!!!

mazd ( 27. listopadu 2019 13:39 )

Odkdy tetují nezletilé?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání