Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Pohřeb Veroniky (†17), Natálky (†15) a Denisy (†17) z autobusu smrti: Lidé kolabovali žalem

Autor: yks - 
19. listopadu 2019
05:01

Slzy smutku a zoufalství provázely v neděli poslední rozloučení se třemi dívkami, které nepřežily středeční tragickou nehodu autobusu na Slovensku. Při té zahynulo 12 lidí a dalších 20 se zranilo. Šok, který zasáhl celou zemi, zněl obzvlášť silně v obci Jelenec v okrese Nitra, kam přišly stovky lidí dát sbohem třem nerozlučným kamarádkám, Veronice, Natálce a Denise.

Jedna z nejtragičtějších nehod v dějinách země otřásla ve středu Slovenskem poté, co řidič těžce naloženého nákladního automobilu podle všeho nezvládl řízení a naboural do autobusu mířícího z Nitry do Jelence v okrese Nitra. Neštěstí nepřežilo 12 lidí.

O své nejbližší přišlo mnoho rodin. V neděli se tři z nich, společně se stovkami dalších smutečních hostů, naposledy loučily se třemi kamarádkami - Veronikou, Denisou (obě †17) a s nejmladší Natálkou (†15) z Jelence. Ty společně vyrůstaly, hrály si spolu, navštěvovaly tutéž základní i střední školu. 

Slovenský Nový Čas popsal bezútěšnou atmosféru, která panovala na hřbitově v Jelenci, kam se s dívkami uloženými ve třech bílých rakvích přišlo rozloučit na 400 lidí. Někteří z nich doslova kolabovali.

Jejich nářek a vzlyky doprovázely zádušní mši, kterou celebroval nitranský biskup Viliam Judák. Po bohoslužbě přišel čas na to, aby se nerozlučná trojka rozdělila. Jak uvedl Nový čas, zatímco Veroniku pohřbili do země, dvě zbývající dívky odvezly vozy pohřební služby na kremaci. 

Na místě byli přítomni záchranáři, hasiči i psychologové, kteří zdrceným pozůstalým poskytovali veškerou možnou podporu a pomoc, včetně podávání vody a teplého čaje.

Video  Místo tragické srážky autobusu s náklaďákem, kde vyhaslo mnoho životů  - Policie SR
Video se připravuje ...
Tragická dopravní nehoda u slovenské Nitry: Autobus se srazil s náklaďákem. Tragická dopravní nehoda u slovenské Nitry: Autobus se srazil s náklaďákem. | Policie SR

Aia Rebelka ( 19. listopadu 2019 20:50 )

Ukrutný

dama_s_kosou ( 19. listopadu 2019 18:55 )

Lide kolabovali zalem, ale Blesk bylu toho a prinasi exkluzivni zabery a rozhovory. Hanbou bych se propadl cist ten clanek.
Cu ra ci z Blesku. Bezte do haj zlu.

bibijana ( 19. listopadu 2019 10:42 )

13.listopad 2019 - hrůzný den pro Slovensko.Navíc zahynuly ještě tři ženy,které pomáhaly dostat psy z útulku před povodní.Obrovská tragédie,smolný den,při kterém nečekaně a náhle vyhaslo 15, vesměs mladých životů. Nevinní,hodní lidé a taková obrovská smůla. Život smrtí nekončí!

Viera Vaov ( 19. listopadu 2019 07:12 )

Upřímnou soustrast😢

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání