Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zdrcený syn (13) z vyvražděné rodiny zachránil sourozence: Popsal okamžiky hrůzy!

Autor: chal - 
12. listopadu 2019
11:33

Chladnokrevná poprava tří žen a šesti dětí z americko-mexické mormonské rodiny LeBaronových příbuznými citelně otřásla. Obětí přitom mohlo být ještě více, nebýt statečného 13letého Devina, který své dva zraněné sourozence odvedl do bezpečí. Děti ušly pěšky 21 kilometrů.

Americko-mexická mormonská rodina LeBaronových se vzpamatovává z šoku, který zažila minulé pondělí. Neznámí ozbrojenci zavraždili devět jejích členů. Tři matky a jejich šest dětí nepřežily salvu kolem 200 kulek, které útočníci na kolonu vozů LeBaronových vypálili.

Střelbu přežily jen tři děti. Nejstarší z nich, 13letý Devin, se v kritické chvíli ukázal jako skutečný hrdina. Statečný chlapec své zraněné sourozence vyvedl do bezpečí. Malý hrdina o svém traumatickém zážitku vyprávěl pro televizi ABC. Chlapce doprovodil jeho otec David, který je nyní sám na výchovu 11 dětí.

Devin seděl v autě s matkou Dawnou (†43) a sourozenci. Život 13letého chlapce zřejmě zachránila maminka, která si všimla střelců a před smrtí ještě stihla zakřičet, aby si děti lehly na zem.

Devin prý viděl, že útočníci pálili z dlouhých zbraní a měli oblečené vesty. Pak už si kryl hlavu u země, přesně jak mu řekla matka. Díky včasné reakci a velkému štěstí pak mohl své zraněné sourozence odvést do bezpečí.

Táta David přežití dětí považuje za zázrak. Rodina v Mexiku podle něj nezůstane, zdrcený otec prý s dětmi nechce žít ve strachu a zemi opustí. „Věřím v odpuštění, ale také věřím ve spravedlnost. Odpuštění by nemělo být na úkor spravedlnosti. Té se v Mexiku příliš nedočkáte,“ sdělil David televizi ABC.

Celkem pět jeho dětí bylo při zbabělém útoku zraněno, díky obětavému Devinovi se však včas dostaly do nemocnice. Chlapec sourozence odvedl pro pomoc. Děti ušly dlouhých 21 kilometrů.

„Je to skutečný hrdina. Zachránil své bratry a sestry. Zachránil je, protože je miluje,“ nechal se slyšet David.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání