Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tříměsíční štěňátko použili jako terč: V ranách už se hemžili červi

Autor: dce - 
13. září 2019
19:07

Sotva tříměsíční štěňátko našel náhodný kolemjdoucí ve Spišské Belé na Slovensku. Její rány vypovídají otřesný příběh, nad kterým zůstává rozum stát - čím se tak malý pejsek mohl provinit, aby takto dopadl?

Řezné rány, otvory v uších, kruhové díry všude po těle. Co se ani ne tříměsíční fence pojmenované Johanka stalo, nikdo neví. Začátkem září ji našel v křoví u cyklistické stezky ve Spišské Belé náhodný kolemjdoucí. Ujala se jí dočaskářka, která spolupracuje se sdružením Cesta za domovom, která vzala Johanku do opatrovnictví.

"Při prvním pohledu jsme neviděli, co všechno má na těle. Večer jí paní dočaskárka očistila rány a povybírala z nich larvy much. Druhý den s ní šla na veterinární kliniku, kde ji přispali a rány jí pořádně vyholili a vyčistili. Teprve tehdy bylo vidět, co všechno na ní je," popsala Blesk.cz Lenka Zolnierčiková, předsedkyně spolku Cesta za domovom.

Johanka měla na tváři dlouhou řeznou ránu, v obou uších kulaté rány, dvě z nich byly dokonce skrz. Podobné kulaté dirky měla po celém těle. "Doposud netušíme, od čeho jsou ty rány po těle. Protože jsou zcela kulaté, její ucho vypadalo doslova jako ementálUrčitě nejde o rány od psa, nejpravděpodobnější verze je, že ji někdo použil jako živý terč," dodala paní Zolnierčiková.

Podle paní Lenky je Johanka hravé a velice milé šťáňátko. "To, co udělal ten člověk, je ohavné. Je to opravdu ještě malinké štěňátko, které se určitě ničím neprovinilo. Jednoduše sloužila jako nějaká zábava, možná i dětem? Nevíme opravdu, proto nemůžeme dělat žádné závěry." K adopci půjde až bude plně naočkovaná, ale už teď se objevilo několik zájemců, kteří o ni mají zájem. Snad ji v budoucnu čeká lepší život než během jejích prvních týdnů.

balcarova3 ( 16. září 2019 16:37 )

to je neodpustitelné. Udělala bych dotyčnému to samé.... mám kamarádku která si vzala pejska také z romské osady na Sloven­sku.­...př­erazi­li mu tam obě zadí ohy a vypíchli obě oči....brečela jsem jako želva když jsem ho viděla.Kamarádka mu alespon ted vynahrazuje ty roky trápení

verka1 ( 16. září 2019 08:53 )

Toto udělá bezcitny hovado, jak se chová ke zvířatům tak se chová k lidem.

baronessa ( 15. září 2019 15:24 )

Tip na pachatele se nabízí. V ghettech snad jinou zábavu ani nemají. Je smutné, že se málokdy prokáže jejich vina.

fredynek ( 15. září 2019 14:40 )

Dotyčnému stejným způsobem rozstřílet jeho ***.
Nelidská bestie,špinavý odpad,který patří na smetiště!

naidka ( 14. září 2019 19:21 )

To vypadá na tlupu cigánských spratků se vzduchovkou, jejich oblíbená zábava! Úplně se ve mně vaří krev, jak strašně je nesnáším! Takové malé, bezbranné štěňátko, jakou má smůlu, v takovém pekle se ocitlo.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání