Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Sedmiletý chlapec prý téměř ubil psa tyčí: Zvíře bojuje o život na veterině

Autor: dce - 
6. června 2019
19:12

Otřesná zpráva se přes sociální sítě šíří od našich východních sousedů – teprve sedmiletý chlapec měl téměř k smrti umlátit tyčí pejska. Zvířeti pomohli dobrovolníci ze záchranného spolku a Alex, jak psa pojmenovali, nyní bojuje o život na veterině. Už před brutálním útokem byl totiž ve velmi špatném zdravotním stavu...

Romské osady na východě Slovenska produkují stovky a stovky psů každý rok. Většina z nich se nedočká vysokého věku a ani kvalita jejich života není valná. Dobře o tom svědčí nejnovější případ, o kterém informovala SOS linka pre zvieratá v núdzi na svém facebooku.

Fotografie zuboženého asi tříletého německého ovčáka doplňuje text, který se skutečně nečte lehce. „Alexe ubilo téměř k smrti 7leté dítě v osadě. Zda je to pravda, nevíme. Místní vědí, že za dítě se mohou ukrýt, protože za své činy není zodpovědné. Na otázku, zda je to možné, odpovídáme ano. Alex je tak zanedbaný, podvyživený, že se už úderům tyčí ani nedokázal bránit,“ popisují ochránci zvířat.

Alex skončil na veterině, kde se mělo ukázat, zda přežije alespoň prvních 24 hodin. Přežil, ale prognóza je i nadále nejistá. „Jeho stav je stále vážný, takže až nejbližší dny ukážou, zda přežije. Alex má poškozené ledviny, játra, rovněž mu bakterie napadly plíce. Byl dlouhodobě zanedbaný a podvyživený, takže není divu, že si na něm mohl vybít vztek bez problémů 7letý chlapec,“ vypráví jedna ze zachránkyň.

Oproti předchozímu dni je jeho stav o něco lepší – Alex už se došel i vyčůrat, většinu času ale pořád jen apaticky leží. Veterináři budou dělat vše, co je v jejich silách, aby ho zachránili, jak se jim podařilo už mnohokrát v minulosti.

Spolku můžete pomoci finančně i vy – podrobnosti se dozvíte na jejich facebookovém účtu.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání