Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Muž ubodal manželku před očima jejich tříleté dcerky! Nechtěl jsem ji zabít, hájí se

Autor: ital - 
2. července 2019
20:41

Hrůzný případ vraždy rozplétá soud v anglickém Guildfordu. Stanul před ním jedenačtyřicetiletý Ricardo Godinho, který v únoru brutálním způsobem zavraždil svou manželku Aliny Godinhovou (†39), s níž už nějakou dobu nežil. Ubodal ji před zraky jejich tříleté dcerky přímo před školou v hrabství Surrey. Ženu se mu podařilo vystopovat pomocí sledovacího zařízení v mobilu jednoho z jejich dětí. U soudu se přiznal, že zaútočil, ale popírá, že by ji chtěl zabít.

Podle prokurátorky Kate Lumsdonové Aliny právě šla po ulici za trojicí dalších žen, když náhle poblíž zabrzdil pick-up, z něhož vyskočil muž a rozběhl se k ní. „Když k ní přiběhl, uchopil ji jednou rukou a druhou ji opakovaně bodal do horní části těla. Když upadla na zem, stále ji bodal do hrudi a do krku,“ řekla před soudem Lumsdonová.

Vražda ženy se navíc odehrála přímo před očima její tříleté dcery. „Během útoku neřekl ani slovo. Ani nekřičel, prostě nevydal žádný zvuk. Jeho tvář byla bez jakéhokoliv výrazu, vypadal chladně, klidně a rozvážně. Nezdálo se, že by nějak zuřil, dělal, co dělal, a to bylo všechno,“ popsala jedna ze svědkyň hrůzného incidentu. Ricardo po nějaké době s útokem přestal, upustil nůž i manželku na zem a utekl zpět do svého auta, s nímž zase odjel pryč. Aliny byla na místě prohlášena za mrtvou.

Den před smrtí žena zjistila, že se jí manžel naboural do e-mailu a zná i její novou adresu. Druhý den policisté zjistili, že muž má dokonce přístup na cloudový účet své manželky. Chtěli se s ní ještě ten den sejít, ale Aliny je požádala, jestli to nepočká až na druhý den ráno. „To už ale bylo pozdě,“ řekla Lumsdonová.

Ještě téhož dne ráno prý náhodou narazila na svou kamarádku, s níž se dala do řeči. Řekla jí, že se cítí ohrožená, protože její manžel všude prohlašoval, že ji zabije. „Věřím, že mě najde samotnou na ulici a že to udělá. Ale nevěřím, že by to udělal před dětmi a já vždycky chodím s nimi,“ řekla údajně Aliny své kamarádce.

Porota se dozvěděla, že prý krátce po incidentu Ricardo zavolal několika lidem a řekl jim, co udělal. Podle Lumsdonové se vrátil do své kanceláře a pověděl sekretářce: „Pobodal jsem Aliny. Myslím, že je mrtvá. Bodnul jsem ji několikrát.“ Když byl držený ve vazbě, prý údajně řekl: „Zabil jsem svou ženu kvůli zku***ným problémům.“

Soud s mužem bude v následujících dnech pokračovat. Godinhovi hrozí za vraždu mnohaleté vězení.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání