Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Unikal 16 let! Policie dopadla jednoho z nejhledanějších zločinců Evropy

Nejhledanějšího vraha Británie zatkli na Maltě
Nejhledanějšího vraha Británie zatkli na Maltě  (Autor: Profimedia)
Autor: ital - 
10. června 2019
14:10

Před zraky dvou dětí brutálně umučil farmáře a poté utekl ze země. Ačkoliv po něm bylo vyhlášeno celoevropské pátrání, Christopher Guest More ml. (41)  zvládl unikat spravedlnosti dlouhých 16 let. Až nyní ho dopadli na Maltě.

V roce 2003 Christopher Guest More se svým gangem brutálním způsobem umučil farmáře Briana Waterse na jeho farmě ve městě Knutsford v anglickém hrabství Cheshire a to přímo před zraky jeho dvou dětí. Tehdy bylo Moreovi 25 let. Do pátrání po něm se vložil Národní kriminální úřad (NCA) a byl na něj vydán evropský zatykač.

Christopher a jeho 3 společníci James Raven (60), Otis Matthews (41) a John Wilson (69) pracovali jako reportéři BBC v utajení. Zároveň se však angažovali i v prodeji drog. Brian Waters na své farmě pěstoval marihuanu, s níž skupina obchodovala. Důvodem vraždy měl být právě spor o peníze za drogy.

Kumpáni vtrhli na farmu a vyžadovali od Waterse peníze. Začali jej mučit bitím, bičováním a políváním kyselinou. Také jej sexuálně napadli železnou tyčí. Trýznili jej takto 3 hodiny, během nichž utrpěl nebohý muž 123 zranění. Těm nakonec podlehl. Násilníci také napadli dvě Watersovy dospělé děti. Dceru donutili dívat se, jak jejího otce mučí, přičemž jí drželi pistoli u hlavy.

Christopher utekl ze země ještě tentýž měsíc, co spáchali vraždu. Po 16 letech jeho zdařilého unikání jej zadržela policie na Maltě. „Naše odhodlání najít Christophera Guesta Morea ml. nepolevilo a i po letech jsme zůstali rozhodnuti jej vystopovat. Poslední průběh velmi poukázal na spolupráci policejního sboru Cheshire a NCA společně s podporou úřadů v zahraničí. Rád bych poděkoval kolegům za jejich asistenci. Také chci poděkovat členům veřejnosti za jejich podporu a informace poskytnuté na základě našich požadavků,“ uvedl zástupce náčelníka policie Matt Burton.

Ostatní členové gangu si již odpykávají své doživotní tresty. Christopher je kromě umučení Waterse také obviněný z pokusu o vraždu druhého muže, falešného uvěznění a napadení další oběti, která byla přítomná během incidentu.

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání