Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ukradenému hříběti šlo o život: Mayu zloděj svázal do kozelce!

Autor: Michal I. Volf - 
28. června 2019
13:34

Jako kdyby přišla o člena rodiny, bylo Janě Šebestové (42), když minulý týden zjistila, že z ohrady zmizelo její hříbátko. Bylo staré jen dvacet dní.

„Volala mi máma, že tam Maya není, ani v ohradě, ani na zahradě. Okamžitě jsem jela za ní,“ řekla Blesku dlouholetá chovatelka koní. U výběhu pak zjistila, že samičku minihorse musel někdo ukrást. „Kobyla řehtala jako pominutá a plot kolem pozemku byl poškozený. Samo se odtud hříbě dostat nemohlo,“ vysvětlila žena. Vydala se Mayu hledat po okolí, zkusila to i na sociálních sítích. Zdálo se ale, že vše je marné.

Dobrá zpráva

Po třech dnech ale přišla radostná zpráva. Janě Šebestové se ozvala známá z blízké obce, že k ní její Mayu přivedl místní hledač pokladů. „Našel ji asi tři kilometry odtud, v lesní rokli. Byla svázaná psím postrojem do kozelce. Naštěstí se jí moc nestalo, má jen malou odřeninu na oušku a boku a z toho stresu dostala průjem,“ řekla chovatelka, které spadl kámen ze srdce. Kdo hříbě ukradl a co s ním zamýšlel, ale nedokáže ani odhadnout. „S nikým nemám problémy, žádné konflikty, nic. Byla to prasárna,“ dodala chovatelka.

Víte, že...

Tak malé hříbě bez jídla a vody vydrží jen několik dní. Pokud by ji hledač nenašel, ocitla by se Maya brzy na pokraji smrti.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání