Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Polojasno 18°C

Miminko vyříznuté mámě (†19) z lůna: Už samo dýchá!

Autor: shp - 
3. června 2019
19:13

Zázrak! Novorozený chlapeček Yadiel Lopez, který přišel na svět obzvláště krutým způsobem, když byl vyříznut z lůna své zavražděné maminky, se konečně sám nadechl bez pomoci přístroje. Ještě před pár dny to přitom vypadalo, že dítě z amerického Chicaga nejspíš vůbec nepřežije.

Má před sebou stále dlouhou cestu, ale děťátko bojuje a přežívá,“ řekl právník Yadielova tatínka Yovaniho Lopeze ABC Chicago. Lékaři přitom nedávali dítěti příliš mnoho šancí na přežití. Nyní už ale je Yadielovi 6 týdnů.

Chlapec ještě nemá vyhráno

Yovani má však stále o svého chlapce velké starosti. Vyhráno ještě určitě nemá. Navíc tatínka sužuje nedostatek financí na jeho hospitalizaci. K tomu všemu se ještě nesmířil s brutální smrtí své milé a Yadielovy maminky Marlen Ochoaové-Uriosguiové (†19).

To utrpení, které prožívám, nejde ani k ničemu přirovnat. Nikdo si nedokáže ani představit tu bolest, kterou si nyní procházím. Nic o tom nevědí,“ řekl plačící otec po kruté vraždě své milé. Od doby, co o ni přišel, ho sužují deprese. Jediné, co mu dělá radost, je zlepšující se stav jeho syna.

Je to tak bolestivé, naříká otec

Proč musel přijít o Marlen, nechápe. „Je to tak bolestivé. Nevím. Prostě nevím a nedokážu pochopit, proč to ti hrozní lidé udělali. Nikomu nic neprovedla a jim vůbec ne, byla dobrý člověk,“ dodal. Jeho lásku potkal obzvlášť krutý osud.

Clarisa Figuerová (46) s pomocí své dcery Desiree (23) nalákala Marlen k sobě domů pod záminkou věnování dětského oblečení. Jenže ženy těhotnou dívku uškrtily a pak jí miminko vyřízla starší z nich z těla. Společně s přítelem Clarisy Piotrem Bobakem (40) se pak zbavili těla.

Tři lidi byli obviněni z vraždy

Všichni tři byli po dopadení obviněni z vraždy. Nyní rodina Marlen doufá nejenom, že budou po zásluze odsouzeni, ale že se Yadielovi podaří přežít. „Když se ho dotkneme, reaguje. Děťátku se daří lépe. Víra v Boha mě drží v těchto dnech nad vodou,“ dodal otec zavražděné Arnulfo Ochoa.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání