Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Babička zavražděného miminka v práci šokovala: Máme doma mrtvé dítě…

Aktualizováno -
10. června 2019
20:03
Autor: chal - 
10. června 2019
18:00

Mezi obyvateli malé obce na Jičínsku se už několik dní nemluví o ničem jiném. Minulý týden v pondělí tu 18letá matka doma v koupelně porodila miminko a pak ho podle obvinění zavraždila. Náctiletá dívka se policistům k činu již měla přiznat a skončila ve vazbě. Událost místními silně otřásla. Stejně tak reakce rodiny. Babička zavražděného dítěte se prý dokonce v práci mrtvolkou chlubila...

Proč to muselo skončit takhle? Tuto otázku si poslední týden kladou obyvatelé menší obce na Jičínsku, kde na začátku minulého týdne 18letá matka zavraždila své novorozené dítě. Místním nejde na rozum, proč prvorodička miminko nedala do jičínského babyboxu.

Vždyť z vesnice, kde s rodinou bydlí, je to jen několik kilometrů! Možnosti zbavit se dítěte bezpečným způsobem náctiletá matka nevyužila. Místo toho ho po porodu zavraždila, jak už se údajně přiznala policistům.

„Nejde mi to do hlavy. Říkala, že dítě nechá v porodnici. Jde o rodinu ze sociálně slabších poměrů, vloni jim zemřel otec. Já jsem se jí ptala, kdy bude rodit, a ona mi řekla i pohlaví dítěte. Nechápu, jak to mohlo takhle skončit,“ sdělila Deníku seniorka, která rodinu znala.

Dívka těhotenství na veřejnosti nijak neskrývala a poslední dobou na ní byla vidět jediná zvláštní věc – málo mluvila. „Její máma snad dokonce vyprávěla v zaměstnání, že mají mrtvé dítě,“ šokovala důchodkyně. Rodina rodičky tedy o úmrtí dítěte patrně věděla, podle informací televize Prima ale měla za to, že se miminko mrtvé už narodilo.

Rodina bydlela v obci asi pět let. „Holčina vypadala rozhodně mladší, znali jsme ji, jak chodila do obchodu s telefonem u ucha. Je to tragédie, kdyby nás oslovili, moc rádi bychom pomohli,“ řekla Deníku starostka obce.

Sousedé rodiny jsou v šoku z toho, k čemu v jejich domě došlo. „Kdyby aspoň sešli a dali to ke mně, tak já bych se o ni postarala,“ řekla televizi Prima s pláčem jedna z obyvatelek bytového domu, kde rodina bydlí.

„Prý porodila v pondělí po jedné odpoledne v koupelně, kde se zavřela. V tu dobu byla doma celá rodina, je jich tam asi pět. Vždyť museli slyšet nějaký křik nebo vidět krev ne?“ řekla jiná sousedka serveru iDnes.cz. „Kdybych něco slyšela, tak bych tam šla, ale opravdu vůbec nic. Prý s tím miminkem hned, co se narodilo, začala házet a nakonec ho utopila ve vaně, kde ho nechala dva dny,“ dodala.

Policisté ženu obvinili z vraždy, hrozí jí až 20 let nebo výjimečný trest. Soud obviněnou umístil do vazby.

dandova ( 11. června 2019 11:59 )

Všechny, co byli u toho.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání