Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Gangsteři popravili mladou maminku (†24) přímo na ulici: Dcerku bránila vlastním tělem

Autor: chal - 
31. května 2019
13:18

Mladá maminka Brittany Hillová (†24) z Chicaga byla se svými dětmi ve špatnou dobu na špatném místě. Rodina se před svým domem nešťastně připletla k přestřelce pouličních gangů. Brittany v tu chvíli myslela na jediné, aby její děti přežily bez úhony. Roční dcerku proto chránila vlastním tělem. Ona sama jednu kulku schytala a později v nemocnici zranění podlehla.

Říká se, že mateřská láska je ten nejsilnější cit. Chicagská maminka Brittany Hill to potvrdila, když se s roční dcerkou v náruči dostala do cesty kulkám, které podle všeho členové pouličního gangu vypálili z auta po svých rivalech.

K incidentu došlo v úterý, když Brittany zaparkovala auto před svým domem a vystoupila do silnice. Roční dcerku měla v náruči, syn vystoupil z druhé strany. Po ulici projíždělo neznámé auto a z jeho okýnka najednou vykoukla hlaveň zbraně. Ozvaly se výstřely, Brittany klesla k zemi.

Pachatel Brittany postřelil do boku, jí se ale i přes vážné zranění podařilo schovat za auto a roční dcerku přikrýt vlastním tělem, aby se ujistila, že je v bezpečí. Holčička střelbu skutečně přečkala bez úhony. Brittany zraněním však později v nemocnici podlehla.

Policisté se případem intenzivně zabývají, ale zatím nikoho nezatkli. Vyšetřovatelé nicméně údajně ví, z jakého auta vrazi pálili. „Bohužel nejde o náhodný násilný čin. Mohlo jít o součást války gangů, které v té oblasti působí,“ vysvětlila policejní mluvčí Michelle Tanehillová deníku Chicago Tribune.

„Bránila dítě vlastním tělem,“ dodala. Brittany se podle vyšetřovatelů nešťastnou náhodou připletla do cesty kulkám, jejichž cílem měli být tři lidé, kteří stáli kousek od ní.

Brittany byla v místní komunitě oblíbená pro svou veselou povahu. O zesnulé s Chicago Tribune promluvil lokální aktivista Ja'Mal Green, který s Brittany chodil na střední školu. „Je to hrdinka. Milovala své děti. Chtěla, aby byla její dcera v bezpečí,“ dodal zkroušeně. Brittany podle něj vnesla energii a život, kamkoliv vešla.

Pouliční násilí a války gangů Chicago trápí dlouhodobě. Jen během uplynulého víkendu bylo ve městě postřeleno 43 lidí, sedm z nich zemřelo.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání