Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Judita obviněná z ubodání Tomáše (†16): Vraždila podle filmové předlohy, říká psycholog

Autor: shp - 
30. května 2019
05:02

Byli dlouhé roky kamarádi. Chodili spolu ven a společně trávili i spoustu času doma. Měli stejné záliby, ale jinak byli každý jiný. Policista a odborník na psychologii promluvil o tom, jaký byl ubodaný žilinský mladík Tomáš (†16) i jaká je Judita (16). Právě ona je obviněna z mladíkovy vraždy.

O dvou náctiletých promluvil pro web Pluska.sk policejní psycholog, který se zaměřuje na zkoumání lidí na základě fotografií. Tomáš byl podle experta, který chce kvůli své práci zůstat v anonymitě, pod vlivem matky. Popsal jeho dva hlavní povahové rysy. Na jednu stranu byl Tomáš citlivý, na druhou silný introvert.

Tomáš byl dobrák

Nebyl vůdce, byl to spíš dobrák,“ říká psycholog. Juditu však vidí úplně jinak. „Děvče je spíš aktivní, komunikativní a na mě působí jako velmi živý typ. Jasně v ní vidím tvrdohlavou holku, která si jde za svým cílem. Musel to být u ní totální zkrat, když udělala něco takového,“ pokračuje policista.

Podle něj byly za vším „sviňské drogy.“ Prý v sobě něco hluboce potlačovala, ale ne vlastním přičiněním. Jinak je totiž údajně srdečný typ člověka, který má své silné představy a je chytrý. Tomáš měl být oproti tomu kamarád "mazlíček". To ona byla ten, kdo vede.

Sebevědomí může dívka předstírat

Policista viděl i aktuální fotky od soudu, aby mohl posoudit stav Judity. „Zdá se, že nerozumí situaci, ale v jejím pohledu vidno, že už tam je i náznak sebevědomí, ale to může souviset i s tím, že se už radila s advokátem. Usuzuji, že je ještě stále v šoku z toho všeho. Do několika dní může přijít zkrat a je vysoce pravděpodobné, že se zhroutí,“ dodává.

Judita podle policejního zdroje zasadila Tomášovi 21 ran. „Tolik bodných ran je podle mě pořádná odvaha, když se na ni podívám, nemá v povaze něco takového udělat, vysvětluje psycholog a dodává, že musela vidět nějaký krvavý film a když si poté vzala drogy, do děsivé scény se jako by vrátila.

Na vině jsou drogy, míní psycholog

Podvědomí jí vyplavilo něco, do čeho se nechtěně dostala. Někdo jí mohl nabídnout drogu z nějakého důvodu. Jak si to vzala, chtěla to vyzkoušet s nejlepším kamarádem. Jsem přesvědčený, že za tím byly drogy. Někdo jí je nabídl, aby je vyzkoušela,“ vypráví strážce zákona.

Na začátku to nikdo nebere sám a ona není až tak sebevědomá, jak se prezentuje, proto si zavolala nejlepšího kamaráda, kterého ovládala. Ona není žádná chladná vražedkyně,“ uzavírá. Kolem Judity se pohybovala spousta vrstevníků a přitahovala i starší muže. Původně tvrdila, že Tomáše ubodal falešný elektrikář, nakonec se ale k činu měla přiznat.

fizulka ( 3. ledna 2020 13:49 )

Užívání drog je taky trestné, tak to nemůže fungovat jako omluva za zločin bestiální vraždy. Pan psycholog by se na věc díval určitě jinak, pokud by zavražděným byl jeho syn. Když jsme zrušili trest smrti, měla by tato osoba dostat doživotí bez milosti. Kdo zaručí, že jí v hlavě nepřeskočí znovu?

AliAlice ( 3. června 2019 07:15 )

Omluvy typu ,,vraždila podle předlohy " snad její čin neomlouvají.Vzala život klukovi,který ho měl celý před sebou... tak musí za svůj čin nést následek....

Monikay ( 31. května 2019 19:48 )

podle mně je to velký problém, že se vše začne soustředit na pachatele, co ho k tomu vedlo, jestli neměl chudák nějaký afekt, jestli nebyl omámený apod. Užití narkotik bych brala jako přitěžující okolnost a zdůraznila bych jak byl čin zavrženíhodný a ještě se snažila dostat policii na špatnou stopu....

AliAlice ( 30. května 2019 21:41 )

snad ji nechcete ještě omlou­vat.Jed­nadva­cet ran nožem,tak to nepotřebuje komentář....vzala život,tak musí nést trest !!!

doktormediciny ( 30. května 2019 16:05 )

Precetl jsem si komentare..Ja tomu tedfa nerozumim vubec..Advokat ji asi poradi budto drogy a nebo aby zqahraqla dusevni chorobu..
Chlapce zapichne bez jakekoli motivace..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání