Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Judita ubodala Tomáše (†16) a byla úplně v klidu! Sousedé a spolužáci si vraždu nedokáží vysvětlit

Autor: chal - 
23. května 2019
05:40

Vraždu 16letého Tomáše ze Žiliny stále obestírají nezodpovězené otázky. V době vraždy byla s chlapcem v bytě kamarádka Judita (16), která nejprve obvinila neznámého muže, po několika dnech ale policistům přiznala, že Tomáš zemřel její rukou. Zvrat všem z okolí dvojice vyrazil dech. Judita platila ve škole za bezproblémovou a bezkonfliktní, s Tomášem prý navíc byli jako sourozenci.

Slovenská média nejprve jako pachatele označovala neznámého muže, který se měl vydávat za pracovníka energetické společnosti. Muž se měl pod falešnou záminkou dostat do Juditina bytu, kde byl tou dobou i Tomáš.

Cizinec měl po rvačce mladíka ubodat. Jenže po několika dnech se Judita policistům přiznala, že Tomáše 21 ranami ubodala ona sama. Policisté dívku v pondělí obvinili z vraždy a navrhli ji vzít do vazby. O tom má žilinský okresní soud rozhodnout v nejbližších dnech.

Tragický případ silně zasáhl Gymnázium Varšavská v Žilině, kam oba mladí lidé chodili. „Ve škole jsme se bavili, jestli by toho byla Judita schopná. Nikdo by to do ní neřekl. Tomáš byl plný života a chtěl toho hodně dosáhnout, hrál závodně volejbal,“ sdělila deníku Plus JEDEN DEŇ jedna ze spolužaček.

Nový Čas získal prohlášení školy. „Nikdo nemohl předpokládat takové zkratové chování u mladého děvčete, které bylo v rámci školy bezkonfliktní a bez jakýchkoliv vzdělávacích či výchovných problémů,“ stojí v prohlášení.

Škola má podle zástupců zavedená bezpečnostní opatření, která vychází ze školské legislativy. „Bohužel nedokážeme naše žáky chránit mimo školu v jejich volném čase a ani ovlivnit nebo zodpovídat za jejich chování a činy,“ cituje dokument Nový Čas. Škola apeluje na rodiče, aby se svými dětmi komunikovali a ve spolupráci se školou nebo odborníky řešili jejich problémy.

Juditino obvinění šokovalo i její sousedy. „Je to milé, slušné a inteligentní děvče. Něco takového bychom do ní neřekli. Vždy slušně pozdravila a působila tak jemně, že by ani mouše neublížila. Zřejmě to způsobily drogy, jinak si to nedokážeme vysvětlit,“ řekl mladý soused deníku Plus JEDEN DEŇ.

Další sousedku překvapilo Juditino chování krátce po tragédii. „S manželem jsme se dívali z balkonu. Do sanitky šla po svých a vůbec nejevila nějakou nervozitu nebo strach. Byla úplně klidná a vyrovnaná. Už tehdy nám to nešlo do hlavy, že se tak chovala,“ popsala žena listu.

Tomáš zemřel 16. května ve čtvrtek dopoledne v Juditině bytě. Podle nejmenované společné kamarádky Tomáš za Juditou šel, aby se domluvili na detailech odjezdu do Anglie, kam měli společně zamířit v pátek.

Jenže za dveřmi se odehrálo krvavé drama. Judita kamarádovi zasadila 21 ran nožem, mladík neměl šanci přežít. Podlé známé byla dvojice jako bratr se sestrou. Co přesně k vraždě vedlo, policisté zjišťují.

dvorece ( 25. května 2019 15:26 )

V Praze to chodí stejně jako u vás na vsi.

Hamanda ( 25. května 2019 08:30 )

Do Anglie měli jet se školou, ne sami...

adeso ( 23. května 2019 13:17 )

divné je, že dva 16letí plánují odjezd do Anglie. Co rodiče???? Asi jsou zvyklí

tonygresi ( 23. května 2019 12:57 )

moc ťa prekvapí, že drogy v tom neboli ? Pitva ani nič iné nepotvrdili prítomnosť drogy !!!!!

Cigosks ( 23. května 2019 12:30 )

Co nato říct, je to smutné. Dva mladé životy v háji.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání