Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Kriminalista o brutální vraždě Tomáše (†16): Proč ho kamarádka 21x bodla?!

Autor: DH - 
22. května 2019
05:03

Svému nejlepšímu kamarádovi zasadila celkem 21 bodných ran. Z vraždy Tomáše (†16) policie obvinila teprve 16letou Juditu. Motiv jejího činu zůstává neznámý, brutalita však šokovala i ostřílené kriminalisty. Co dívku k tak hrůznému činu mohlo vést?

Veřejnost si nejprve krátce po smrti mladého gymnazisty myslela, že Tomáše zabil falešný pracovník energetické společnosti, který se dostal do bytu a chtěl znásilnit jeho nejlepší kamarádku. Ostatně, dívku přepravili záchranáři s řeznými poraněními do nemocnice také.

Na povrch ale i přes velkou snahu policie nakonec prosáklo, že se k vraždě přiznala sama poškozená dívka. Orgány činné ve vyšetřování to potvrdily posléze. „V souvislosti se zabitím šestnáctiletého chlapce vyšetřovatel Krajského ředitelství Policejního sboru v Žilině obvinil šestnáctiletou mladistvou z obzvlášť závažného zločinu vraždy,“ napsala policie na facebook.

V tuto chvíli není jasné, zda soud vyhoví žádosti na vzetí teenagerky do vazby. Mnohem větší záhadou však zůstává, co mohlo dívku vést k tomu, že jednadvaceti ranami nožem zabila svého nejlepšího kamaráda Tomáše.

Kriminalista: Mimořádný afekt!

Pro slovenský server Čas.sk se o hrůzné a zároveň záhadné vraždě rozpovídal i zkušený kriminalista, který pro čin hledal pochopení jen velmi těžko. „Zasadit 21 ran, ještě nejlepšímu kamarádovi, svědčí o mimořádném afektu, který je u takovéto mladistvé dívky, navíc studentky elitního osmiletého gymnázia, neobvyklý,“ uvedl Jozef Vachálek.

Možnou příčinu podivného chování vidí v užití psychotropních látek, což se v souvislosti s vyšetřováním také skloňuje. „Jestli byla pod vlivem drog a dostali se do hádky, řešili vážný problém, mohlo to být více nakumulovaných problémů,“ hledal důvody vraždy kriminalista. Podle jeho názoru si dívka zranění na rukou způsobila sama. „Je možné, že když zjistila, co udělala, podřezala si žíly, protože chtěla umřít,“ polemizoval Vachálek pro Čas.

Co bylo skutečně příčinou smrti nebohého školáka s velkými plány, odhalí až vyšetřování policie, které bude dál probíhat pod mimořádným utajením.

Mia Homolova ( 10. ledna 2020 19:27 )

V Bratislavě hravě na obchodní ulici prodává drogy mladá baba,vyzera ze dobře situované rodiny je na vidno že nic nestrada jen se jí nechce asi "prividelat" na šatičky normalnou práci tak co by ne...když je to na Slovensku asi legální....za bílého dne tam partie 15letej "kostovala" marihuanu na zastávce autobusu před jinejma lidma....vždyť co by jsme těm našim slunickam co jsou naše budoucnost nedovolili ze

mitie ( 22. května 2019 19:15 )

Me by zajimalo, co s tim politici budou delat...s problematikou drog...je to hnus...berou to stari i mladi...dealuje kde kdo a tresty smesny...fuj

cododat ( 22. května 2019 14:47 )

Elitní gymnázium? Takže tato odporná mládež je novodobá elita? No dobrá....

Monikay ( 22. května 2019 14:33 )

to by mně zajímalo kdo vymyslel tu historku o elektrikáři, co tlumočila ta kamarádka. nebojte, slečna stejně nebude souzená nebo dostane tytyty

Modra_liska ( 22. května 2019 11:09 )

Jo jo, velmi trefné...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání