Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Zvrat v případu vraždy Dominika (†18): Lékaři zpochybnili posudek o nepříčetnosti! Půjde případ znovu k soudu?

Autor: rc - 
20. května 2019
17:40

Před dvěma lety došlo ve Varnsdorfu k brutální vraždě Dominika (†18), kterého ubodal jeho o dva roky starší vrstevník. Jiří N. měl být však podle znalců v době útoku nepříčetný, a tak skončil v psychiatrické léčebně. Ovšem lékaři nyní dřívější posudek zpochybňují, a tak se případ patrně znovu dostane k soudu!

V roce 2017 ochromila Varnsdorf vražda mladého Dominika, studenta střední odborné školy a místního oblíbence, který byl ubodán před tamním kinem Panorama. Útočníkem byl Dominikův vrstevník, který byl dopaden krátce po útoku. Místo vězení však dvacetiletý Jiří N. skončil v psychiatrické léčebně. Podle znaleckého posudku byl totiž v době vraždy nepříčetný a navíc se u něho měla rozvíjet schizofrenie. „Trestní stíhání u obviněného muselo být původně zastaveno,“ řekla pro FTV Prima státní zástupkyně Lenka Letáčková.

Otec Dominika se nikdy se smrtí syna nesmířil a doteď nosí na místo, kde jeho syn zemřel, svíčky a přeje si, aby byl proces obnoven. „Chybí mi, jsem tady každý den. Měl být vrah potrestán. Jsem pro obnovení případu,“ řekl televizi, a jak se zdá, jeho přání se mu nejspíš splní.

Případ totiž dostal neobvyklý spád. Lékaři, kteří se v současné době o mladíka starají, došli k závěru, že mladík není tak nemocný, jak bylo stanoveno v původním posudku. Ústečtí žalobci proto chtějí obnovení procesu.

„Na základě toho jsem musela podat návrh na povolení obnovy řízení, kde soud k mému návrhu rozhodl o přibrání znaleckého ústavu k vypracování revizního znaleckého posudku,“ dodala Letáčková. „Spis byl nyní zaslán do psychiatrické nemocnice Bohnice k vypracování revizního znaleckého posudku, takže čekáme,“ doplnila mluvčí krajského soudu v Ústí nad Labem Marcela Trejbalová. Za měsíc se rozhodne, zda případ bude znovu obnoven.

Video: Podezřelý z vraždy Dominika před soudem

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání