Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Ředitel varnsdorfské školy si hraje na rappera, zatímco je podezřelý z šikany

24. listopadu 2017
14:45

Petr Jakubica, ředitel Vyšší odborné školy a Střední školy ve Varnsdorfu, vystupuje v promo klipu na školu jako rapper s řetězem kolem krku a kšiltovkou na hlavě. Ve skutečnosti má ale větší problémy, někteří jeho podřízení požadují jeho výpověď, prý je šikanuje.

Bigboss, jakou nese v souvislosti s videem na YouTube přezdívku ředitel varnsdorfské školy Petr Jakubica, je terčem posměchu. Alespoň tedy na videokanále, kde je náborové video umístěno.

Videoklip na rapovou písničku, která má případným uchazečům přiblížit studium na střední škole a udělat jí reklamu, dělá spíš ostudu. Český text, recitovaný před tabulí ředitelem školy, vyznívá amatérsky a komentátoři na portálu se shodují na negativním hodnocení.

„Myslím, že kdyby někdo vhodil slovník jazyka českého do bubnu pračky, zapnul ji na plný výkon a posléze náhodně vybral a poskládal zbylá slova, vznikl by lepší text, než jaký má tento bezmyšlenkovitý, lživý a sluch ničící zločin vůči umění,“ píše Lukáš, který podle popisu poměrů na internátě nejspíše sám na škole studoval. „Jestli se chystáte odradit potencionální uchazeče a celkově zruinovat školu, jen tak dál,“ přisazuje si uživatel pod přezdívkou Destiny Kay.

Jenže média se zaměřila na školu již několik týdnů před nepovedou propagací. Kraj prověřuje ředitele Jakubicu v souvislosti se stížností svých zaměstnanců. Návrh na odvolání ředitele školy podepsalo už 32 lidí, Jakubica to ale jako závažný problém nevnímá.

„Žádný konkrétní materiál o svém pochybení jsem neviděl. Škola má zhruba 230 zaměstnanců, takže je možné, že některým z nich se moje vedení nelíbí,“ vyjádřil se pro server iDnes.cz. Jeho zaměstnanci by ale nesouhlasili a pod rouškou anonymity popisují poměry na škole.

„Už to hraničí se šikanou. Nepohodlní učitelé dostali nezáviděníhodný rozvrh s mnoha přechody mezi budovami, často i mezi jednotlivými středisky školy. A jen stěží stíhají přebíhat,“ prohlásil jeden ze zaměstnanců.

Situaci ve škole monitoruje zmocněnec Ústeckého kraje, který je zřizovatelem školy.

 

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání