Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Čecha chytli v Německu s plným autem zvířat! Vezl klokana a spoustu ptáků

Klokan (ilustrační foto)
Klokan (ilustrační foto)  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK, chal - 
18. dubna 2019
23:00

Němečtí policisté na dálnici v Bavorsku zadrželi Čecha s neobvyklým nákladem. Šedesátník převážel klokana a několik ptáků, pro které neměl potřebné doklady. Zvířata zamířila do norimberské ZOO a řidič směl pokračovat v jízdě.

Německá policie zastavila při kontrole na dálnici A3 v Bavorsku 62letého Čecha, který ve voze převážel klokana, dvě sovy, šest bernešek (z čeledi kachnovitých) a deset kachen. Muž pro neobvyklý náklad neměl potřebné doklady, a tak byla zvířata převezena do norimberské zoo a do přírodního parku Sommerhausen poblíž Würzburgu, informoval podle agentury DPA policejní mluvčí.

Policistům se řidič zdál být podezřelý kvůli nejistému způsobu jízdy poblíž Würzburgu. Čech prohlásil, že je zvěrolékař a že zvířata koupil v Nizozemsku a v Belgii. V České republice s nimi prý hodlal založit chov. Zvířata však byla zajištěna, protože muž na ně neměl potvrzení o očkování ani jiné potřebné dokumenty.

„Klokan volně v autě, to je docela neobvyklý nález," citovala DPA policejního mluvčího. Dálniční policie měla zvířata několik hodin na své stanici, pohladit si je však údajně nikdo nesměl.

Půlmetrový klokan Benettův a sovy byly ve čtvrtek odpoledne převezeny do norimberské zoologické zahrady do karantény. Bernešky a kachny skončily v zooparku Sommerhausenu.

Zvířata prohlédl veterinář. „Jejich stav je uspokojivý," konstatovala mluvčí okresního úřadu ve Würzburgu.

Český řidič směl pokračovat v jízdě poté, co ho policie vyslechla a zjistila jeho osobní data. Pod vlivem alkoholu nebyl, ačkoli během jízdy podivně kličkoval. Zda mu hrozí obvinění z trestného činu, nebo se dopustil jen přestupku, závisí podle policie na tom, zda je některé ze zvířat chráněné. Zda mu budou zvířata vrácena, zatím není jasné.

 

ostuda ( 18. dubna 2019 23:40 )

mohl říct že je z grýnpís a že klokana zachránil z člunu na moři

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání