Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Krásná modelka (21) bojuje v Číně o život: Zkolabovala po 7měsíčním otročení

Autor: chal - 
30. března 2019
05:15

Sen o přepychovém životě se během vteřiny změnil v boj o život. Ruská modelka Alisa Mitrova (21) v úterý zkolabovala v Číně po sedmi měsících náročného programu, lékaři jí v nemocnici diagnostikovali meningitidu. Její léčba vyjde rodinu zhruba na milion korun, Alisa totiž nemá zdravotní pojištění.

Ruská modelka Alisa Mitrova od 15 let pravidelně létala pracovně do Číny, kde byla podle její matky velice žádaná. Pracovním cestám je ale podle všeho konec. Alisa v úterý znenadání zkolabovala a lékaři šanghajské nemocnice jí posléze diagnostikovali meningitidu. Nebýt včasné reakce Alisina brazilského přítele Rafaela, modelka by pravděpodobně zemřela.

Brazilec přítelkyni odvezl do nemocnice v Šanghaji, odkud dívku po jednom dni převezli do špitálu dvě hodiny od Šanghaje. Alisinu situaci zkomplikoval fakt, že v Číně nemá vyřízené zdravotní pojištění. Za první noc tak Alisa musí zaplatit přes 500 tisíc korun. Nemocnice, ve které je Alisa nyní, je sice levnější, mastný účet za léčbu ale poroste dál.

„Podmínky tu jsou samozřejmě horší, ale řekli nám, že jí dokážou pomoct. Alisa je ve vážném stavu, v jeden moment s námi ale dokázala mluvit,“ sdělil médiím modelčin otec Vitalij. Alisa má štěstí, že ji do Číny doprovázela rodina, a není tak v těžké situaci sama.

V podobné situaci byla před rokem a půl 14letá ruská modelka Vlada Dzjuba, která také dostala meningitidu a neměla zdravotní pojištění. Dívka byla na rozdíl od Alisy v Číně sama bez rodičů a nemoc nepřežila. Její případ vyvolal v Rusku obrovský ohlas. 

Do Číny odlétá za prací modelky stále více dívek ze zemí bývalého Sovětského svazu. Problémem se zabývají úřady Ruska, Ukrajiny nebo Běloruska. Děvčata nezřídka školního věku se nechají zlákat vidinou života na vysoké noze, a přitom v Číně řada z nich skončí v pochybném klubu, kde se chozením po přehlídkovém mole rozhodně neživí. Někteří tak tuto praxi označují jako obchod s bílým masem.

oliiiii3 ( 30. března 2019 11:18 )

Kdyby se kazda poradne nazrala , tak by nekolabovala , nevedi jak se obohatit bez prace

PavelSki ( 30. března 2019 09:49 )

Kromě pojištění neměla na burgra? Nebo přítel jí ho koupit? Vždyť to kazí krásu, jak jí lezou kosti z kůže. To se ani dobře živeným Číňanům nemůže líbit.

Eva4321 ( 30. března 2019 08:06 )

Byli tam s ní rodiče, tak mohli pojištění zařídit oni, vždyť je jí 15 let.

jasg@... ( 30. března 2019 07:09 )

Krásná modelka Co je na ni krásného, vychrtlá, podvyživená, bodejť-by nezkolabovala A že nemá pojištění za to bych nakopal manažerovi ***, bo velké prachy brát to jo, ale zařidit něco, to néé!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání