Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

28 lidí je v karanténě! Lovec chytil MOR z králíka

Ilustrace
Ilustrace  (Autor: Profimedia)
Autor: shp - 
19. listopadu 2019
12:07

Na 28 lidí skončilo v čínském Vnitřním Mongolsku v preventivní karanténě. Důvodem je, že by mohli být infikováni nebezpečným a smrtícím dýmějovým morem. Tím se totiž prokazatelně nakazil lovec, který ho chytil od divokého králíka, kterého ulovil a snědl.

Podle státní zpravodajské agentury Xinhua byl dýmějovým morem nakažen lovec. V přírodě měl ulovit divokého králíka a poté ho sníst. K případu došlo jen krátce poté, co 12. listopadu Čínská lidová republika zveřejnila, že dva lidé jsou v Pekingu léčeni na plicní mor.

Ten v 14. století postihl Eurasii. Během takzvané Černé smrti zahynulo na 30 až 60 % evropské populace, což se odhaduje na 50 milionů lidí. Podle Xinhuy však neexistuje žádný důkaz, že by se plicní mor šířil dál po Pekingu.

Snědli svišťovu syrovou ledvinu

V květnu přitom mongolský pár zemřel po infikování dýmějovým morem. Nakazili se poté, co snědli syrovou ledvinu sviště. Její konzumace jim měla podle čínských lidových pověr přinést zdraví, ale nakonec je zabila.

e.lesanova ( 19. listopadu 2019 17:22 )

Tak teď neusnu, jaké neštěstí se stalo v "čínském Vnitřním Mongolsku" Kolikrát upustila autora článku maminka v dětství na hlavičku??? Je fajn být informovaný, ale až "tak"....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání