Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Lovec postřelil běžce. Seniora (75) si prý spletl s jelenem

Lovec postřelil běžce, spletl si ho s jelenem
Lovec postřelil běžce, spletl si ho s jelenem  (Autor: youtube)
Autor: ital - 
30. března 2019
16:54

Měl to být rutinní ranní běh, pro 75letého Olleho Rosdahla se však koníček změnil v boj o život. Ve švédském městě Klippan jej totiž postřelil neznámý lovec, který následně policii tvrdil, že běžce považoval za jelena. Když policisté zhlédli videozáznam incidentu, jeho historce ani trochu nevěřili. Obvinili jej z pokusu o vraždu.

Norský lovec (48) postřelil nicnetušícího Olleho Rosdahla (75) v listopadu 2018 kolem půl páté ráno. Kulka prošla skrz jeho tělo, ale naštěstí nezasáhla žádné životně důležité orgány. Lovec vypověděl na policii, že si muže na vzdálenost 170 metrů spletl s jelenem. Policisté však získali video nahrané elektronickým hledáčkem zbraně, po jehož zhlédnutí řekli, že bylo naprosto viditelné, že střelcovým cílem byl člověk.

„Uslyšel jsem ránu a upadl na zem. Křičel jsem: ,Co je to sakra za střelbu!‘ Kulka prošla přímo skrze mě. Kdyby to bylo jen o dva centimetry výš, nepřežil bych to,“ popsal Olle Rosdahl. Přestože byl těžce zraněn, podařilo se mu dostat o několik set metrů dále k sousedovi, kde mu poskytli pomoc. Poté musel být převezen do nemocnice.

Policie obvinila lovce z pokusu o vraždu. „Pokud se podíváte na záznam, z mého hlediska je zřejmé, že střílí na člověka. Podle videa věřím, že je naprosto jasné, že se jednalo o záměrnou střelbu,“ vysvětlila prokurátorka Ola Lavieová.

Avšak policisté později přiznali, že nedokázali přijít na žádný motiv, kvůli němuž by měl lovec střílet na běžce. „Rosdahl nemá s nikým žádné problémy. Žije v tamní oblasti a nemá nejmenší tušení, proč by jej chtěl někdo zastřelit,“ dodala Lavieová.

Nicméně podle prokurátorů lovil Nor několikrát během podzimu lišky a jeleny, což je ve Švédsku zakázané. Rovněž používal ilegální munici a infračervené hledí, na něž je potřebné speciální povolení.

borjar ( 10. dubna 2019 21:39 )

Je třeba zrušit myslivce , provětrat jejich mražáky .

hafblaf ( 30. března 2019 22:43 )

Možná byl chudák parohač a lovec to vycítil.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání