Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Další senior (80) v protisměru: Na Pardubicku smetl jiný vůz a zranil dva lidi

Osmdesátiletý muž ve felicii na Pardubicku přejel do protisměru a čelně se střetl s jiným vozem.
Osmdesátiletý muž ve felicii na Pardubicku přejel do protisměru a čelně se střetl s jiným vozem.  (Autor: HZS Pardubického kraje)
Autor: DH - 
16. března 2019
09:44

Všechny složky IZS musely v pátek ráno zasahovat na Pardubicku u vážné dopravní nehody. Na komunikaci tu do protisměru vjel osmdesátiletý důchodce, který čelně smetl jiný vůz.

Dopravní nehoda uzavřela silnici v Nemošicích u Pardubic na téměř tři hodiny. Přivolaná záchranná služba pak měla plné ruce práce, lékaři ošetřovali tři zraněné.

„Jeden z řidičů utrpěl zlomeninu stehenní kosti. Další dva účastníci měli drobné oděrky. Všichni byli převezeni do pardubické nemocnice,“ řekl iDnesu mluvčí krajské záchranky Aleš Malý.

 

V současné době není jasné, proč senior vjel svým vozem Škoda Felicia do protisměru a střetl se s automobilem stejného typu, jisté ale je, že u mladšího řidiče byla dechová zkouška na alkohol negativní, informuje server iDnes. Pravděpodobný viník srážky ji vzhledem ke svému stavu bohužel nemohl provést. Okolnosti nehody šetří policie.

PPP150W ( 16. března 2019 11:31 )

A nenapadlo vás, že senior na dálnici v protisměru se může střetnout s jiným vozem, který má na tachometru zcela legitimně130? Následky jsou většinou stejné. Lékaři by měli vydávat těmto lidem potvrzení velmi obezřetně.

zaka ( 16. března 2019 11:01 )

Kolik mladých debilů zatím narazilo do stromu nebo zabilo v protijedoucím autě,je to skoro vždycky smrťák.Zatím ti senioři mají oděrky protože i když udělají chybu nemají na tachometru 150

avitka ( 16. března 2019 10:42 )

... těch starých důchodců až tolik nejezdí... ovšem, když vyjedou, tak to je něco... nebourají pouze duchapřítomnosti a obezřetnosti jiných řidičů... vidím to dnes a denně...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání