Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Chlapečka (†4) na odrážedle smetlo na přechodu auto, Davídek na místě zemřel

Autor: DH - 
27. března 2019
09:15

Nepředstavitelný smutek prožívá rodina čtyřletého Davídka z východního Slovenska. Toho v pondělí na přechodu srazilo auto. Zraněním bohužel podlehl. Policie viní řidiče ze zabití.

K tragédii došlo v pondělí v obci Drohňov u Michalovic na východě Slovenska. Vše se odehrálo před zraky Davídkovy sestry, podle které chtěl chlapeček na odrážedle přejít na druhou stranu cesty. V tu chvíli se k nim ale údajně velkou rychlostí přiřítilo auto a dítě smetlo.

„Podle dosavadních zjištění policie chlapeček přejížděl silnici na dětském odrážedle po řádně vyznačeném přechodu pro chodce. Tam ho srazil řidič (47) z okresu Michalovice, směřující osobním vozem Ford Mondeo do města Velké Kapušany. Při srážce chlapec utrpěl zranění, kterým na místě podlehl,“ řekla médiím košická krajská policejní mluvčí Lenka Ivanová.

Řidič ihned po nehodě vystoupil a chlapečkovi začal dávat první pomoc, bohužel ale marně. Podle svědků byl v šoku a na pomoc mu museli přijet záchranáři. Policisté mu ještě na místě odebrali krev na zjištění přítomnosti alkoholu.

Příčina nehody je předmětem dalšího vyšetřování. „Policie v této souvislosti začala trestní stíhání pro trestný čin zabití,“ doplnila mluvčí.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání