Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Loveckou výpravu ukončil pes: Postřelil páníčka a skončil v útulku

Na tuhle loveckou výpravu nebude Sonny rád vzpomínat (ilustrační foto)
Na tuhle loveckou výpravu nebude Sonny rád vzpomínat (ilustrační foto)  (Autor: Profimedia)
Autor: ČTK - 
2. listopadu 2018
06:54

Američan Sonny Gilligan (74) ze státu Nové Mexiko se vydal se svými psy na lov. Namísto ušáků ale ochutnal olovo on sám. Teď už ví, kde se stala chyba. Nechal totiž svou nabitou pušku ležet na zadním sedadle. Jeden z jeho čtyřnohých přátel, kříženec Charlie zavadil o spoušť a svého páníčka postřelil.

„Měl jsem velké štěstí, že jsem se dostal ke svému telefonu,“ řekl Gilligan místnímu listu Las Cruces Sun News. Poté, co si přivolal pomoc, upadl totiž kvůli velké ztrátě krve do bezvědomí. Záchranáři jej ale včas našli a převezli do nemocnice.

„Střelec“ Charlie se spolu se dvěma dalšími Gilliganovými psy Scooterem a Cowboyem dostal po incidentu „za mříže“. Z dočasného pobytu ve zvířecím útulku je nicméně brzy vysvobodil Gilliganův syn. Nyní jsou všechna tři zvířata doma a postřelený lovec se zotavuje v rehabilitačním centru.

Podobné nehody jsou sice vzácné, v minulosti se už ale několikrát stalo, že lovecký pes svého majitele nedopatřením postřelil. V lednu například myslivec při podobném incidentu přišel o život v Rusku.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání