Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Pes pomalu umíral v tvrdnoucím asfaltu. Přežít mu pomohli lidé s velkým srdcem

Autor: nkov - 
4. května 2018
17:40

Den co den se po taiwanských ulicích potulují stovky zvířat bez domova. Kvůli nedostatečné ochraně se často zachytávají do amatérských pastí, ve kterých pomalu a bolestivě umírají. Podobný osud čekal i hlavního aktéra následujícího příběhu. Psa, který se zatoulal do blízkosti továrny a nešťastnou náhodou spadl do louže plné tvrdnoucího asfaltu. Na scéně se však objevili hrdinové, kteří umírající zvíře zachránili před jistou smrtí, uvedl web britského deníku Daily Mail.

Psa jako první objevil zaměstnanec továrny, který zavolal Hsu Wen-Lianga, spoluzakladatele místního útulku. Ten spolu s dalšími 10 dobrovolníky strávil hodiny odstraňováním slepeného asfaltu z kůže a srsti zachráněného psa pomocí olivového oleje a mouky. Zároveň mu injekční stříkačkou zajišťovali živiny, aby zesláblé zvíře léčbu přežilo. Momentálně je v péči veterináře.

Video, které Hsu uveřejnil na svém facebookovém účtu, ukazuje, jak balí zraněné zvíře do deky a nabízí mu vody ze stříkačky. Pes byl zpočátku nedůvěřivý a bránil se, nakonec ale pomoc přijal. „Nejdříve nás chtěl pokousat. Muselo to pro něj být velice bolestivé,“ vyjádřil se Hsu. Skupina milovníků zvířat pojmenovala svého nového svěřence „Shan Fu“, což v překladu znamená „laskavý a šťastný“.

Fotografie ukazují, jak dobrovolníci s velkým srdcem odstraňují z těla zvířete zaschlý asfalt. Na místech, kde se asfalt nepodařilo odstranit, nakonec museli psovi oholit srst. To by mělo přispět k růstu nové, zdravé srsti.

Jiný podobný případ dopadl tragicky

Pan Hsu sdělil médiím, že podobně zraněného psa se mu podařilo najít už v lednu. Tehdy strávil tři dny omýváním „asfaltové“ srsti a zvíře pojmenoval „Shan En. Shan en neměl bohužel takové štěstí, už po týdnu zemřel.

Tainanský útulek založil Hsu společně se svou sestrou Hsu Wen-hui, která je známá tím, že zachraňuje psy z „cel smrti“ ve státem vlastněných útulcích.

Podle serveru Now News se případem psa zabírá i Úřad města Tainan pro ochranu zvířat. Podle nich šlo o nehodu, kdy pes do asfaltu nešťastnou náhodou spadl. Pokud by se zjistilo zavinění člověka, Úřad by ho dle vlastních slov potrestal pokutou, viníkovi by mohl hrozit i trest odnětí svobody.

Zobrazit celou diskusi