Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Rodiče prodali svá novorozená dvojčátka za 400 tisíc! Kvůli dluhům

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia)
Autor: ital - 
30. března 2019
17:49

Zadlužení manželé z Číny prodali svá dvojčata do dvou cizích rodin pouhé dva měsíce potom, co se děti narodily. Po zatčení se oba přiznali na policii, že tak učinili kvůli tomu, aby mohli splatit svoje dluhy. Zoufalá matka řekla, že svého činu velice lituje.

Čínská dvojčata, jež se narodila v září 2017, jejich otec příjmením Lan a matka příjmením Fengová prodali zhruba dva měsíce po narození cizím rodinám. Úřady v čínském městě Čch’-feng sdělily, že se o ilegálním prodeji dozvěděly o více než rok později, v prosinci 2018. Vyšetřovatelé vypátrali otce Lana letos 22. ledna. On i jeho manželka se přiznali, že svůj čin spáchali kvůli dluhům. Za děti dostali v přepočtu přes 400 tisíc korun.

„Dlužili jsme mnoho peněz,“ řekl Lan. „Když má žena porodila, nemohla už chodit do práce. Neměli jsme už žádnou hotovost a další jsme si půjčit nemohli,“ doplnil. Podle policie našli Lan a Fengová perspektivní kupce na sociální síti Qzone.

V listopadu 2017 je prodali do dvou různých rodin ve městech Sing-tchaj a Lang-fang v čínské provincii Che-pej. Každé z nich za zhruba 203 tisíc korun. Obě děti byly však již naštěstí zachráněny a navráceny jejich příbuzným.

Prokurátor oznámil, že jak otec dětí Lan, tak i kupci Chen a Zhang byli odsouzeni 22. února za ilegální obchod s dětmi. Fengovou a Chenovu manželku Liu nechal soud odejít bez postihu, protože projevily lítost. „Byli jsme zoufalí. Věděli jsme, že je to špatně, ale aspoň by děti nemusely trpět s námi,“ sdělila Fengová.

vaber ( 31. března 2019 08:57 )

když se platí za narození dětí jako za zboží ,proč by se nemohlo platit za prodej dětí , zboží jako každé jiné a stát to podporuje

blackhole1 ( 31. března 2019 06:27 )

Dobrá investice

panbuch ( 30. března 2019 19:24 )

to je info jak noha - v cca 1,6 miliardě se najde 1, slovy JEDNA matka, která se zachovala špatně - to je počet lidí 3 x větší než v celé EU.....ubohost "žurnalistiky"

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání