Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Marocká modelka (†34) chtěla vypovídat proti Berlusconimu: Našli ji zavražděnou

Modelka byla možná zavražděna.
Modelka byla možná zavražděna.  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: chal, ČTK - 
15. března 2019
20:52

Italské úřady zahájily vyšetřování podezřelé smrti marocké modelky, která byla pravidelnou účastnicí divokých večírků pořádaných bývalým premiérem Silviem Berlusconim. Imán Fadílová se podle prokuratury mohla stát obětí vraždy, informoval v pátek list Corriere della Sera. Modelka byla i svědkyní v procesu, v němž Berlusconi čelí obžalobě z uplácení.

Čtyřiatřicetiletá Fadílová zemřela 1. března poté, co ji do milánské nemocnice převezli s velkými bolestmi břicha. Tehdy svým přátelům a právníkovi řekla, že byla otrávena. Informace o smrti modelky zveřejnily úřady až v pátek.

„Lékaři nedokázali s určitostí zjistit příčinu její smrti,“ uvedl milánský prokurátor Francesco Greco. V lékařských záznamech Fadílové ale podle něj bylo „několik anomálií“.

Maročanka Fadílová svědčila v roce 2012 u milánského soudu v případu, v němž byl z pohlavního styku s nezletilou Maročankou Karimou Mahrúgovou přezdívanou Ruby obžalován bývalý italský premiér Berlusconi. Fadílová tehdy podrobně popisovala, jak vypadaly party známé jako bunga-bunga.

Vypověděla například, že na jednom z večírků přítomné dámy předváděly striptýz v převleku za jeptišky. „Začaly tancovat jako jeptišky ve filmu Sestra v akci a potom se svlékly,“ řekla Fadílová u soudu. Na jiné party podle ní předvedla Berlusconimu striptýz žena s maskou fotbalisty Ronaldinha.

V procesu, v němž byla Fadílová svědkyní, nakonec Berlusconiho odsoudili. Po odvolání ale proces skončil v roce 2015 zprošťujícím rozsudkem kvůli nedostatku důkazů. Loni ovšem začal proces, ve kterém Berlusconi čelí obžalobě z uplácení svědků v případu známém jako Rubygate.

Sama Fadílová z přijímání úplatků obviněna nebyla, v procesu nicméně vystupovala jako svědkyně. Podle italských médií v poslední době pracovala na knize, ve které líčila svůj životní příběh. Podle agentury Reuters úřady po smrti modelky obdržely kopii jejího rukopisu.

hafblaf ( 15. března 2019 22:02 )

Budou vyšetřovat, vyšetřovat a hledat stopy do ztracena.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání